Back to Question Center
0

Како да се зголеми бројот на надворешни врски?

1 answers:

Линкови остануваат главни показатели за квалитет на веб извор, релевантност и авторитет. Тие покажуваат Google дали треба да го рангира овој веб-сајт на ТОП или не. Висококвалитетни надворешни врски директно влијаат на вашиот сајт во резултатите од пребарувањето. Сепак, не е лесно да се добие линк сок од високи ПР веб-страници, ако сте релативно нови на дигитален пазар. За мали или неодамна изградени веб извори, градење на линкови може да се појави доста слабо, додека сите т.н. "лесни и инстант" начини одат против Гугл насоки и може да предизвика рангирање капка. Покрај тоа, ако изградите врски на начин кој изгледа сомнително за пребарувачите, ризикувате да добиете казни од Google.

number of backlinks

Денес, ние ќе зборуваме за улогата на бројот на линкови во онлајн бизнис промоција и да разговараат за некои техники можете да добиете повеќе насочени линк сок.

Зошто ви требаат линкови?

Општо земено, backlink е кога друг веб извор линк до вашиот блог. Ако оваа веб-страница поседува одредена вредност за корисниците и се смета за авторитативна од пребарувачите, врските добиени од него ќе донесат квалитетна сообраќај кон вашиот сајт. Меѓутоа, ако ставите линк на спам, неодамна казнет веб-извор, вашата шанса да добиете линк сок се екстремно ниски. Колку поквалитетни линкови укажуваат на вашиот сајт, толку повеќе овластувања вашиот домен ќе добие од пребарувачите.

Треба да бидете свесни за различните цели на надворешните врски, бидејќи ќе добиете различни резултати од секој тип backlink. Линкови се разликуваат во зависност од фактот дали сте оној кој го поврзува или е поврзан.

Значи, да набројуваме некои бенефиции што линковите ги носат на нашите веб-страници:

 • линкови праќаат сообраќај кон вашиот сајт
создавајќи кампања за градење врски со врски, добиваш сообраќај од други веб-извори како корисници кои читаат пост со твојот линк кликнете на него за повеќе информации.

 • Линкови донесе орган на вашата веб-страница

А backlink служи како глас на други блогери и кажува пребарувачи за одлична репутација и авторитет на вашиот домен. Совршено служи за подобрување на вашата марка.

 • Вие сте забележани од други сопственици на вебсајт

Кога ставате линк на вашиот сајт кој се однесува на друг домен, ќе ги забележи овие информации преку неговиот аналитички софтвер (f. e. Semalt Web Analyzer или Google Analytics). Тоа е совршена можност за вас да добиете друг веб-извор поврзан со лажат за да го забележите вашиот домен и да воспоставите добри деловни односи со вас.

backlinks to your site

Како да се зголеми бројот на линкови?
  • Производство на нешто уникатно

  За да добиете линкови органски, треба да создадете уникатна и ангажирачка содржина. Сепак, сите сопственици на паметни веб-страници креираат квалитетна содржина, и може да се изгубите меѓу другите статии. Може да се обидете да се приближувате до вашите главни клучни зборови со содржина која е малку поинаква од останатите. Ако можете да ја дадете вашата целна публика со нешто ново, тогаш најверојатно корисниците ќе го делат едни со други, како и други блогери ќе бидат љубопитни за вашиот бренд.

  • Поврзаност со блогери

  За да се поврзете со други блогери, одлична е можност да добиете повеќе линкови, бидејќи ќе застанете на радарот на оние блогови. Кога ќе се поврзете со други луѓе, најверојатно ќе добиете акции, линк и органска промоција Source .

December 22, 2017