Back to Question Center
0

Кои типови на backlink код и структура се најдобри за оптимизација?

1 answers:

Пред да продолжиме со разгледување на стандардниот код за backlink и структурата која најчесто се користи за целите на оптимизација, дозволете ми да започне со некои основни дефиниции. Едноставно кажано, секоја backlink (инаку, влезната веб-линк) се раѓа кога една веб-локација има URL-то што води кон патот до другиот извор на трети страни на друго место на Интернет - преку воспоставување референца или додавање на таа URL. И целиот сет на Влезни линкови создадени за веб-сајтот го прави својот линк профил. На тој начин, главните пребарувачи како Google и Bing го користат за да ја одредат вистинската вредност, популарност и важност на секоја веб-страница или блог на скала. Со оглед на тоа што не сите од нив се создадени еднакви, само мрежни линкови по случаен избор заради нивниот максимален број нема никогаш. Кога станува збор за органски линк зграда за оптимизација за цел, нешто е дека само линк квалитет прашања, а не нивната количина.


Како што веќе реков, не сите се родени еднакви. Затоа, пред сè друго, направете разлика помеѓу следниве два главни типа на веб-врски. Всушност, тие се разликуваат од HTML особености во кодот за backlink, како и стандардното влијание на секоја веб-страница од гледна точка на SEO.

  • DoFollow линкови се користат не само за поврзување на две одделни веб-страници и "влечење" заедно, туку за пренос и редистрибуирање на квалитетни метрики на двете страни. Зборувајќи општо земено, линкови со DoFollow често се препознаваат меѓу најодлучните елементи, кога станува збор за доделување позиции за рангирање на пребарување. Овој тип на веб-врски се користи за да се даде стандардна евалуација на PA (авторитет на страницата), DA (домен авторитет), PR (PageRank), и останатите мерења како довербата на корисникот. Најчесто таквите веб-врски со атрибут DoFollow во нивниот backlink-код се вметнуваат во известувања за вести, како и мислења за блог или статии. Понекогаш тие се наоѓаат во форумот и делот за коментари.
  • NoFollow линкови се дизајнирани да се поврзете две одделни веб-страници, i. e. , главно само за навигациски цели. Тоа значи дека атрибутот на код за backlink NoFollow не прави додаток за трансфер на владата на страница или домен (a. к. a. линк сок). Имајте на ум дека оваа навидум недоволна разлика прави многу повеќе смисла во однос на индексирање и индексирање, како и главна евалуација.

Обратна врска кодот структура во оптимизација

Она што ја прави основната структура на линкови во оптимизација? Всушност, секоја влезна врска се состои од следниве основни елементи: хипертекст референца таг, текст за прицврстување таг, референца за врска и затворање таг.

  • Секој backlink е роден со
  • Следна доаѓа поврзувачки текст на телото, кој започнува со ознака за прицврстување на врската врската ќе следи, исто така може да се кликне и да има посебна индикација во боја за да остане надвор од останатите текстуални содржини на страница.
  • Секоја хиперврска завршува со затворање ознака, која само им кажува на пребарувачите за затворање на целата хиперврска ознака Source .
December 22, 2017