Back to Question Center
0

Каде да добивате линкови од инфографика?

1 answers:

Денес, infographics постојано добива се повеќе и повеќе во популарност. Всушност, овие око-фаќање слики кои носат корисни информации се проценуваат на 30 пати поголеми шанси да бидат "проголтани" од читателот, наместо од обичните текстови. Затоа прашањето - од каде да се добијат линкови од инфографиката - има совршена смисла. Да, тоа е вистина, инфографиката може да даде одлични резултати на онлајн бизнисот. Сè што треба да изгледате поубедливо е да направите разумна комбинација на вредни податоци и визуелна содржина - и визуелно привлечни, и доставување интересни и возбудливи информации за вистинската тема на вистинската публика. Уште повеќе - има збир на добри и привлечни инфографики што ја прави вашата содржина добредојдена да оди вирално. На тој начин, добрата инфографика има прилично парична можност за генерирање на backlink HQ, истовремено подобрување на напредокот на вашиот веб-сајт или на блогот во SEO. Значи, каде да добиете линкови од инфографика? Пред да ви покажам листа на избрани извори за тоа, да почнеме со некои основни дефиниции. Кои се идеалните инфографики? Еве ги трите главни елементи кои го прават секој добар - неверојатен дизајн, промоција и теренски и статистички податоци за добро истражување.

  1. Дизајнот е очигледно првото нешто што секој информатор треба да почне да работи. Сè што треба да направите вирусна со инфографика е да ги визуелно привлечни и допрете со професионален дизајн.
  1. Промоцијата и теренските активности се исто толку важни за инфографиката како неверојатен дизајн и нивната вистинска вредност донесена со добро истражувана статистика. Со оглед на тоа што инфографски не се промовира на вистински начин (i. e. , со соодветна медиумска промоција и, на пример, е-пошта преку е-пошта), остатокот од напор ќе биде речиси бескорисен, сигурно.
  1. Добро истражуваната статистика значи дека секој добар инфографик треба да носи некои вредни податоци, како што се интересни статистики, ретки факти за дадена тема, фини визуелизирани увиди или нешто слично како релевантни табеларни пресметки или дијаграми.

И тука е каде да се добие линкови од infographics - подолу е листа на четири најкористен онлајн рамки кои ќе ви помогнат при дизајнирањето на вашиот прв:

  • Piktochart е лесен -да користите алатка за создавање инфографија на HQ за висококвалитетни линкови. Направете секоја своја инфографика да вирална со леснотија. Се што ви треба е да инвестирате некое време во создавање на неофицијални инфографики кои би рекле "добредојдени" за споделување. Слободниот план на Piktochart дава краток сет на пристојни решенија за дизајнирање, затоа, ако сте подготвени и подготвени да работите повеќе на квалитетни инфографики - подобро е да размислите за добивање на платена претплата таму.
  • Canva е уште еден добар извор кој може да ви помогне да користите шаблони за слободен инфографски дизајн. И тие се одлични! Користете ги од професионално подесените инфографики за да генерирате уште повеќе линкови, води, акции и следете.

  • Venngage Infographics е најлесната алатка за создавање на инфографика која можете да си замислите. Имајте одличен дизајн и избирате еден од над петстотини професионално изградени решенија за дизајн - само со неколку кликања.
  • Fiverr е последната опција за оние кои бараат каде да добијат линкови од инфографики. Fiverr ќе стане најдобро решение, ако сакате да го добиете вашиот инфографски дизајн аутсорсинг - почнувајќи од 5 долари за висококвалитетна инфографика направена специјално за вашата веб-страница или блог Source .
December 22, 2017