Back to Question Center
0

Кои се совршените можности да добивате линкови до вашата веб-страница?

1 answers:

Бидејќи алгоритмите на пребарувачот се менуваат со текот на времето, исто така, предизвикува промени во начините за оптимизација на-и-од-страница. Search engine optimization ќе биде посложена во иднина поради зголемената конкурентност во областа на дигиталниот маркетинг. Заедно со промените во алгоритмите за пребарување, однесувањата на корисниците на пребарување ќе имаат тенденција да се менуваат, правејќи ја дигиталната платформа уште поконкурентна, особено кога станува збор за генерирање линкови. Сите веб-администратори ја разбираат вистинската вредност на линкови до кој било веб извор и ги ставаат своите напори во нивното стекнување. Додека добивате висококвалитетни, релевантни надворешни врски до вашата веб-страница е ДОЛЖНО за подобрување на вашата бизнис видливост; работата е полесно да се каже отколку да се направи. Во оваа статија, ќе разговараат за некои основни иновативни техники како да добиете квалитетни линкови од високи ПР-страници и да го подобрите вашиот ранг на страницата со резултати од пребарување.

how to get backlinks to your site

Како да добиете линкови до вашата страница?

  • Проверете го вашиот бренд споменува

Тоа е една од највредните и најлесните врски градење техники кои можете да го користите кога вашиот бренд има висока популарност во рамките на вашиот лажат или неодамна спроведе ребрендирање. Овој едноставен линк за градење врски ви помага да добиете многу квалитет, и што е позначајно, релевантни надворешни врски до вашата веб-страница. Сè што ви треба е да ги идентификувате неповрзаните споменувања на вашиот бренд и да побарате од авторите на овие забелешки да стават линк до вашата веб-страница. Можете да го поедноставите процесот на пребарување на споменувањата на вашиот бренд со користење на такви професионални алатки како Semalt Website Analyzer, Google Search, Google Alerts, итн. За да се идентификува секогаш кога беше споменато името на вашата марка, треба да поставите известување по е-пошта или прелистувач.

  • Обезбедете ги вашите деловни партнери со препораки во замена за линк

Друг корисен начин како можете да ја подобрите видливоста на вашиот бренд и да го подигнете вашиот ранг на Google SERP е дадете сведоштва на други сајтови во замена за нивните врски со вашиот сајт. Оваа техника за градење врски ќе ви помогне да поставите многу надворешни врски со реномирани компании и да го ставите името на вашиот бренд на нивните почетни страници или страници со препораки. Обезбедувањето препораки за веб-страниците кои се поставени во вашата пазарна лажат најверојатно ќе предизвикаат врски назад кон вашиот сајт.

  • Земете прикажан на прегледи на врски

Линкови се најценети содржини развиени од блогери и индустриски издавачи кои редовно ги објавуваат своите публикации. Линкот Креатор за прегледување постојано бара голема и корисна содржина да се вклучи на нивната листа. Тоа е доста проблематично за да генерирате врски за кругови во рамките на вашата пазарна лажат, бидејќи ви треба постојано да барате корисни содржини на интернет. Покрај тоа, постои ризик дека посетителите на прегледи на врски не можат да се вратат. Меѓутоа, ако можете да ги обезбедите со ангажирање и релевантни содржини, шансите што тие ги враќаат се зголемуваат. За контакт со кураторите на врски работи исто како и другите теренски кампањи. Првото нешто што ќе треба да направите е да ги најдете информациите за контакт на провајдерите на линкови и да им испратите кориснички пораки со предлог.

how to get backlinks

  • Изгради врски со YouTube

YouTube е совршена медиумска платформа за генерирање сообраќај кон вашиот сајт. Само некои конкретни ниши можат да го искористат овој метод за градење врски. Овие ниши вклучуваат технологија, игри, образование, наука и забава. Најголемата корист од градење врски на оваа платформа е дека видео блогерите сакаат да добијат колку што редовниот блогер сака сообраќај кон неговите страници. Можете да воспоставите заемно корисни односи со видео блогерите за да добиете сообраќај од YouTube. На пример, можете да ги поврзете нивните видеа со вашиот блог пост, а за возврат, ќе го вградите нивното видео во блогот Source .

December 22, 2017