Back to Question Center
0

Кој е најдобриот начин за добивање DoFollow линкови до 2019 година?

1 answers:

Кога станува збор за оптимизација, може да се најдат неколку најчести практики и одредени термини кои работеле со години. Се разбира, модерното царство на Search Engine Optimization постојано се развива, обидувајќи се да се прилагоди на прогресивно ажурираниот и ревидиран алгоритам за пребарување на Google. Сепак, постојат неколку трикови и практики кои добија докажана ефикасност во последниве години - мислам дека од нив може да се очекува да ја задржат својата првобитна моќ, барем во догледна иднина. И во право си - има прилично добар начин за добивање DoFollow линкови до 2019 година. Подолу ќе ви покажам на сите за коментирање на блогот како про да ги добиете оние заслужени линкови со DoFollow за возврат. Значи, да почнеме.

Блог Коментирање

Оваа добро позната алатка за градење на односи се очекува да биде корисна за градење на DoFollow линкови во 2019 година,. Еве што треба да знаете да го користите овој одличен метод за градење врски.

Чекор 1: Обликување на правото Фондацијата

Пред сè, препорачувам да започнете со главните целни клучни зборови и клучните фрази. Запомни - имајќи право да одбереш клучни зборови е најважно, што ја прави вашата содржина видлива за онлајн пребарување. Да, пишувањето одлична содржина со највисоки ПР линкови звучи одлично. Но, сè нема да има никаква смисла, освен ако вистинските корисници не бараат вас со врвни релевантни пребарувања за клучни зборови.

Чекор 2: Користење на специфични блог постови за да добиете врска назад

Откако ќе ги добиете вистинските клучни зборови за да започнете со, треба да одам за коментирање на некои конкретни блогови релевантни за вашата главна тема или пазарна ниша. На тој начин, јас препорачувам да го користам CommentLuv додатокот, многу удобен блог коментирачки систем кој е добро познат меѓу SEO и професионални веб-администратори. И верувам дека овој одличен метод ќе биде важечки за градење DoFollow линкови дури и во 2019 година. Сè работи речиси на само-управувано начин, така да не мора да има компликации кои работат со овој мал помошник.

Чекор 3: Одржување на Коментари Оригинален

И тука влегуваме во доста деликатно раскрсница. Мислам дека треба да бидете предупредени - нешто е тоа што блогерите лесно може да разберат дека се само мрежни коментари за да ги имаат тие заслужени линкови со DoFollow. Затоа лавот дел од вашите неодамнешни коментари, исто така, може да биде отфрлен во краток рок. За да се спречи таков несреќен тек на настаните, препорачувам да ги чувате сите ваши коментари вистински. Мислам тука секогаш треба да имате двојна проверка за секој блог коментар пред да оди во живо. Само внимавајте да поминете малку повеќе време за да имате се што е во место - детално прочитајте ги статиите и откажете само разумни коментари кои не само што прават совршена смисла, туку може да им дадат вистинска вредност на читателите.

Крајна линија

Со тоа, никогаш не претерувајте со стартување премногу блог коментари за линкови, освен ако не сакате да се подигне црвено знаме со Google пребарувач себе. Избегнувајте да гледате сомнително со какви било неприродни или спамирани активности. Во последно, не заборавајте постојат неколку други методи, како поднесување на статија директориуми или добивање на линкови на форуми. Овие прилично корисни методи за градење врски може разумно да се очекува да ја задржат својата ефикасност за создавање вредни DoFollow линкови до 2019 година Source .

December 22, 2017