Back to Question Center
0

Кои високо ПР сајтови може да ви помогнат да изградите линкови?

1 answers:

И покрај постојаните алгоритми за пребарување, линковите остануваат од суштинско значење за рангирање на веб-страници. Сеуште е од суштинско значење да се создадат линкови на високо ПР сајтови, за да се зајакнат рангирањето на вашиот сајт и да се зајакне вашето присуство на интернет. Сега, алгоритмот за рангирање на Google служи доста едноставно - колку е поголем бројот на врски со врски што упатуваат на вашиот сајт, толку посоодветна е вашата веб-страница.

Сепак, ви треба линкови не само за подобрување на оптимизација на вашиот сајт. Тие помагаат да ја зголемат свеста на вашиот бренд и да донесат поприроден сообраќај од многу релевантни локации.

За да имате добар линк профил, не треба само да работите напорно за да креирате нови влезни линкови до вашиот сајт, туку и да ги следите линковите што ретко ги користите за да ги пронајдете и отстраните оние врски што можат да бидат штетни за вашиот бизнис.

Во оваа статија, ќе разговараме како да се најдат високи ПР сајтови за градење на линкови таму. Покрај тоа, ние ќе размислиме како да создадеме профил за победа и да ги отстраниме штетните влезни линкови од него.

Како да добиете корисни ПР линкови за вашиот сајт?

Треба да започнете со гледање на изворите на сообраќај на вашиот конкурент. Сè што ви треба на генерацијата врски на врската е да пребарувате на интернет за вашите целни клучни зборови и да забележите кои веб-страници се рангираат највисоко.

За да ги проверите врвните сајтови за одреден конкурент на пазарот, можете да го користите Semalt Web Analyzer или Similar Web tool. Откако ќе го пронајдете врвот на веб-изворот во кој се однесуваат влезните линкови, треба да пробате да ги повторите овие врски и да го добиете овој вреден сообраќај кон вашиот сајт.

Како по правило, добри линкови доаѓаат од квалитетни и докажани производи или услуги. Затоа, исто така, треба да го промовирате вашиот бизнис на социјалните медиуми и да го подигнете бројот на лојални на корисниците на вашиот бренд. Користејќи посебен автоматски софтвер, можете да ги проверите споменувањата на вашиот бренд на социјалните медиуми и да ги замените овие забелешки со линкови.

Општо земено, линкови служат како веб-страница на моќ и репутација индикатори. Затоа, ако ги снабдите вашите потенцијални клиенти со квалитетни производи и услуги, како и со корисни содржини, луѓето ќе разговараат за вас и ќе ги поврзат со вашата веб-страница. Како резултат на тоа, ќе добиете многу органски врски сок и позитивна марка перцепција.

Како да управувате со својата репутација на интернет?

Ако сакате да имате постојан проток на сообраќај и да генерирате води, треба да управувате со вашата онлајн репутација на бренд. Ако имате негативни критики за вашиот бизнис на интернет, ставете го вашето време и напори во решавањето на проблемот со вашиот клиент, наместо да се обидувате да го отстраните овој негативен фидбек. Треба да одговорите на сите негативни повратни информации и да пронајдете што не беше во ред. Ако проблемот е од ваша страна, треба да го подобрите и да му дадете на клиентот значителен попуст или компензација.

По правило, незадоволните клиенти го менуваат својот ум после тоа и ги ревидираат нивните прегледи, споделуваат што направиле и претворија лоша ситуација во подобра.

Затоа морате да работите напорно за да ги задоволите клиентите, наместо да градите врски. Повеќе лојални на вашите бренд корисници што ги имате, толку поквалитетни линкови можете да ги добиете Source .

December 22, 2017