Back to Question Center
0

Како можам да направам квалитетни линкови на вистински начин?

1 answers:

Вие треба да се изгради квалитет на линкови, како што се несомнено меѓу главните блогови на градење што ја прави целата основа на добар оптимизација. Се разбира, постојат многу различни фактори кои Google ги користи за да донесе одлука за рангирање за секоја веб страница на Интернет. И има огромен број на публикации со големи содржини објавени секој ден, без да бидат поддржани со органски линкови, целиот процес не вреди ништо.

Значи, пред сè друго, никогаш не треба да губите време и напор само за да имате што повеќе можни врски. Тоа нема да функционира. Покрај тоа, вие исто така може да предизвика проблеми за рангирање на вашиот веб-сајт со Google казни. Затоа, подобро е да се концентрирате на нивниот квалитет, а не на голи количества. Еве како можете да направите квалитетни линкови на вистински начин - едноставно следејќи ги најдобрите практики што ги користат водечките агенции за оптимизација и провајдерите за оптимизација. Подолу се дадени неколку разумни стратегии за градење врски што ги тестирав за мојот блог.

build quality backlinks

Излез за блог за објавување на гости

Гостинското објавување во вашиот лажат е еден од најголемите начини да се изградат квалитетни линкови до вашиот веб-сајт. Покрај тоа, оваа врска градење стратегија често се користи од страна на многу дигитален маркетинг агенции и оптимизација за услуги. Сè што ви е потребно за да добиете бесплатна изложеност директно пред пошироката публика е само да инвестирате некое време во пишување квалитетни гости за мислења и едноставно да побарате backlink на вашата веб-страница за возврат. На тој начин, блогирањето за гостите може да стане можност за златна рута, не само да изгради квалитетни линкови, туку да ја покаже својата силна експертиза во оваа тема, па оттука и пасивно да го подобрува доменот на вашиот веб-сајт во исто време.

Се справи со социјални обележувачи сајтови

Социјални обележувачи е исто така разумна стратегија да се здобијат со многу дополнителни линкови. Всушност, справувањето со извори на социјални обележувачи често се поврзува со офстрана пребарувачка оптимизација. Тоа е зошто тоа е најчесто се користи од страна на оптимизација за професионалци да се вози поголем сообраќај и да се изгради квалитет на линкови - сите во еден. Работата е во тоа што социјалните веб-страници (како Digg, Reddit, Delicious, Stumbleupon итн. ) постојано се запишани и индексирани од Google и од останатите главни пребарувачи. Значи, поднесување на вашите веб-страници на социјални обележувачи значи дека вашата содржина, како и линкови, е поверојатно да се најдат и индексираат со поголема брзина.

quality backlinks

Искористете ги придобивките од членството и споделувањето на документите

Веб-страниците за споделување на документи е уште еден начин за безбедно градење на квалитетни линкови и без трошење на еден долар. Препорачувам да ги посетувам Docstoc и Scribd, бидејќи ги најдов одлично за градење врски - се што ви треба тука е да ги вчитате вашите релевантни записи од блог конвертирани во PDF формат. Вие, исто така, може да се обратите за статии маркетинг директориуми, како и за многу долго време оваа стратегија е еден од најефикасните начини да се изгради квалитетна линкови со цврста власт.

Забележете, сепак, дека не секој директориум е доволно добар за да го поминете своето време таму. Само проверете дали е чисто релевантен за вашиот предмет и има вистинска ниша или целна публика. Правејќи го тоа, не заборавајте да го имате сидро текстот што треба да го поврзете со вашата главна веб-страница или блог. Имајте на ум дека без добро оптимизиран сидро вредноста на вашите линкови е најверојатно да биде нула и неважечка Source .

December 22, 2017