Back to Question Center
0

Како авто линкови може да влијае на вашиот сајт оптимизација?

1 answers:

Во оваа статија, јас ќе го споделам со вас моето искуство за користење на авто линкови генератор. Авто линкови се обично лоша идеја за вашата онлајн бизнис промоција која привлекува од пребарувачите како спам активност и може да го уништи вашиот бренд репутација, како и веб-сајтот ранг.

За оние онлајн трговци кои се користат една од овие програми за генерирање на линкови, јас ќе опишам некои од најчестите причини користење на овој тип на оптимизација за софтвер уште не е вашата најдобра идеја. Тоа е кратковидост начин да се направи оптимизација на пребарувања, што може да предизвика сериозни казни од пребарувачите. Времето и парите што ги вложувате во оваа активност би биле многу подобро користени за стратегии кои се пријателски за пребарување.

 • Примарната цел на backlink е да се создаде релевантна врска помеѓу два веб извори
 • auto backlink

  12)

  Многу сопственици на веб-страници, особено оние кои се нови во оваа сфера, не успеваат да сфатат дека квалитетот и релевантноста на линковите се два најзначајни аспекти на градење врски. Онлајн оптимизација софтвер не може да се фокусира на целниот квалитет и релевантност, бидејќи овие и двете од овие аспекти бараат здрав разум и допир на професионален експерт. Затоа, за време на кампањата за градење врски, треба да се состави време и напори. Само, во овој случај, кампањата за градење врски може да послужи како подобрување на целокупната оптимизација на сајтови и да донесе квалитетен референтен сообраќај кон вашиот сајт.

  • Google постојано се бори против генерирање на линкови
  • Пребарувачите многу ја ценат рачната оптимизација и се обидуваат да се борат против автоматизираните начини за оптимизација на веб-страниците за нив како низок квалитет и спам.

   Имало период кога сопствениците на веб-страниците можеле да го игнорираат квалитетот на надворешните врски што упатуваат на нивните домени. Тоа беше можно да се подигне ранг на веб страница со добивање на повеќе линкови. Сепак, ситуацијата станува неконтролирана, и Google воспостави нови правила за пласман. Според нив, само квалитетни органски добиени линкови можат позитивно да влијаат на ранг на веб-страницата.

   seo backlinks

   Значи, прашањето е зошто ние треба да се инвестира нашето време и пари во автоматизиран линк зграда софтвер, ако пребарувачите продолжи да се бори против такви врски зграда тактика.

   • Ако вашиот сајт добие казни за користење на автоматски врската зграда софтвер, може да биде тешко да се јават оштетување на вашиот сајт SEO

   Вие треба да биде крајно внимателен изборот на софтвер за вашата врска зграда како има многу ниско-квалитетни измамнички оптимизација за веб-сајтови примарна цел на која е да пумпа вашите пари надвор. Силно препорачувам да ангажира команда на експертите за оптимизација или да стори сé што е само за време на процесот на поврзување со сокови. Во спротивно, сите ваши напори за работа, време и пари ќе бидат губење време. Покрај тоа, ризикувате да добиете казни од Google, кои ќе бидат тешко да се сменат.

   Во секој случај, за оние веб-администратори кои веќе го користат овој вид на софтвер за градење врски, осигурете се дека можете да ги проверите сите ваши дојдовни линкови и веб-страници од кои доаѓаат. Покрај тоа, целиот процес треба да биде воден од професионален оптимизација експерт кој може да ви даде линк извештај во секое време ви треба Source .

December 22, 2017