Back to Question Center
0

Дали е можно да се добијат квалитетни домени?

1 answers:

За да креирате кампања за градење на победнички врски, сопственикот на веб страната треба да ги знае сите важни идеи во врска со оваа процедура за оптимизација на веб-страниците. Во оваа статија, ќе разговараат за тоа како да се направи разлика помеѓу упатувањето и домен линкови и кој од нив може да придонесе за вашата веб-страница за оптимизација.

Пред сè, да зборуваме повеќе детали за овие два врзани услови за градење - се однесуваат домен и backlink.

Општо земено, доменот е уникатен дескриптор на компании наведени во URL-то. На пример, во URL-то "http: // www. селт. com ", зборот" semalt "служи како домен на одредена компанија за оптимизација и се совпаѓа со името на оваа организација.

domain backlinks

Доменот за референци е познат како ref домен во однос на доменот од кој доаѓаат линкови.

И конечно, backlink е врска на друг веб-сајт кој укажува на вашиот веб извор.

Значи, референтниот домен е местото каде што доаѓаат твоите линкови, а линковите се линкови до веб-страниците што поврзуваат назад кон вашиот сајт.

Дали е од суштинско значење да се знае разликата помеѓу домен и референтни линкови?

Со спроведување на едноставни веб истражување со користење на еден од алатките Semalt анализатор, може да се забележи колкав износ на референтни домени и линкови се поврзани со вашата веб-страница. Информациите што ги барате е односот помеѓу доменот што се однесува и линковите. На пример, ако имате бесконечни линкови кои укажуваат на вашиот сајт и само неколку домени што се однесуваат, тоа покажува дека стратегијата за градење врски е слаба и бара некои подобрувања. Покрај тоа, Google може да го совпаѓа овој сооднос со сомнителни активности што веројатно сте ги направиле за да добиете многу линкови. Како резултат на тоа, може негативно да влијае на рангирањето на вашата веб-страница. Пребарувачите ги казнуваат високите линкови и ниските домени како што е знак за платена шема за поврзување (приватен блог мрежа).

backlinks for website

Што треба да направите за да добиете подобри линкови?

Ако вашиот сајт истражување покажува дека имате очигледни проблеми со вашите надворешни врски, тогаш треба да почнат да бараат нови начини да се добие домен линкови. Започнете со изработка уникатна квалитетна содржина за вашата веб-страница која може да биде важна за вашите потенцијални читатели. Со тоа, ќе добиете сок од органска врска бидејќи корисниците можат да споделат квалитет за нив меѓу себе. Покрај тоа, спроведе својата пазарна лажат истражување да се најде каде можете да ги ставите вашите линкови. Контактирајте со сопствениците на веб-страниците или блогерите со кои содржината се чини дека се квалитетни за вашите и побарајте од нив да придонесат за вашата кампања за градење врски. Тие нема да го направат тоа за ништо. Затоа треба да им дадете некои корисни предлози или плаќања.

Покрај тоа, може да добиете квалитетни линкови користејќи објавување на блог. Тоа е одлична можност да го презентирате вашиот бизнис на пошироката јавност. Бидете сигурни дека креирате квалитетни и ангажирани содржини за блоговите кои се ориентирани кон корисниците. Вашите текстови не треба да звучат како реклама, како и линковите треба да изгледаат природно во него Source .

December 22, 2017