Back to Question Center
0

Како ќе создадеме лесни линкови во 2019 година?

1 answers:

Пребарување оптимизација може да биде прилично тешка и застрашувачки, особено за млади специјалисти без одредено искуство. Оваа сфера вклучува бројни техники за оптимизација, статистика, алатки, програми и алгоритми за ажурирање. Покрај тоа, дигиталниот маркетинг не е стабилна пазарна лажат. Се повеќе и повеќе новини се појавуваат во оваа сфера секој ден, и тоа е комплицирано дури и за експертите да продолжат со сите пристигнати информации. И покрај сите овие тешкотии, постои едноставен начин да се размислува за оптимизација. Овој процес се состои од три меѓусебно поврзани и меѓусебно поврзани компоненти кои служат за зголемување на сообраќајот. Овие елементи вклучуваат - содржина, Влезни линкови и социјални медиуми. Спроведување на овие техники за оптимизација на правилен начин, лесно ќе добиете линкови во 2019 година. Треба да обрнете големо внимание на сите овие три фази на оптимизација, бидејќи тие се неопходни за секоја модерна кампања за оптимизација да успее. Ако пропуштите барем една фаза за оптимизација, ќе завршите на десеттата страница на Google SERP со исклучително мал проток на сообраќај.

Пред да почнеме да разговараме за овие три основни елементи, треба да се разберат неколку работи за тоа како тие работат во комплексот.


Интеракција на компоненти на оптимизација

Значајно е содржината, линковите и социјалните медиуми како и во комплекс тие создаваат успешна иницијатива за оптимизација. За да извршите квалитетна и софистицирана оптимизација на веб-локацијата, не можете да ја напуштите една од овие компоненти бидејќи процедурата за добивање оптимизација бара да биде вредна во секоја од овие три области. Покрај тоа, секоја од овие основни SEO компоненти ги зајакнува другите. Ако една компонента, д. g. , содржината е извршена на вистинскиот начин, другите два елементи (линкови и социјални медиуми), најверојатно, ќе донесат вредност до вашиот веб извор. Прави оптимизација за пребарување на вистински начин е еден тон на последователни и внимателен работа. Не можете да направите било какви кратенки во кампањата за оптимизација, бидејќи тоа предизвикува штетен ефект врз вашата веб-страница на оптимизација и уништување на вашите напори во други области за оптимизација. За среќа, можете да се однесуваат на специјалисти во оптимизација. И хонорарците и експертите за оптимизација во компанијата можат да ви помогнат да ги исполните вашите бизнис цели.

Значи, да разговараат за овие три компоненти оптимизација, кои се исклучително важни за лесно добивање на линкови во 2019 година.

1. Содржина

Содржината е првиот основен елемент на секоја кампања за оптимизација, бидејќи содржината сè уште е крал. Тоа директно влијае на корисничкото искуство со вашиот сајт и ја покажува вашата професионалност во индустријата. Секоја веб-страница содржи содржини што можат да ги набљудуваат само пребарувачите, оваа содржина се нарекува мета содржина. Тоа е причината зошто треба да бидете сигурни дека не само што креирате квалитетна содржина базирана на истражување, туку исто така ги оптимизирате вашите метаподатоци, како што се URL адреси, наслови, описи, наслови и роботи. txt.

Иако можеби имате добро оптимизиран и добро дизајниран веб-сајт, не сте завршиле со оптимизација на пребарувачи. А блог може да биде одличен придонес за вашата веб оптимизација оптимизација. Силно ве советувам да не занемарувате да блогирате како квалитетна содржина привлекува корисници од пребарувањето и ги прави да одат подлабоко во страниците на страницата.

Ако сакате да бидете добар блогер и да привлечете нови клиенти на вашите страници, тогаш треба да ги следите следните чекори:

  • Континуирано создавајте нешто ново

Треба да објавите нови статии на страниците на вашиот блог за да ги прикажете пребарувачите дека вашиот веб-извор е активен и жив. Колку почесто вашиот блог е ажуриран, толку подобро ќе добиете од Google. Тоа е причината зошто треба да го задржите вашиот блог свеж.

  • Обезбедете корисни податоци со корисни податоци

Успехот на вашиот блог директно зависи од бројот на читателите на содржината. Затоа треба да обрнете посебно внимание на квалитетот на содржината што ја објавувате на вашиот блог. Корисниците не сакаат да го поминуваат своето време со читање не единствена, ирелевантна и ниско-квалитетна содржина. Треба да ги ангажирате со нешто уникатно и актуелно. Вашата содржина треба да биде толку добра за читателите да ги споделат едни со други.

2. Линкови

Линк зграда тактика вклучуваат гости блогирањето, соопштение за дистрибуција, коментари и други линк генерација тактика.

Линк зграда е значајна за вашиот бренд за оптимизација и промоција како пребарувачи признае вашиот сајт орган и репутација врз основа на тоа каков вид на веб-сајтови се поврзува со вас. Колку повеќе висококвалитетни извори на веб-врски се поврзуваат со вас, толку поголема ќе се рангирате на страната со резултати од пребарувањето. За да добиете квалитетен линк сок од авторитетни сајтови, треба да бидете добар веб-сајт со уникатна и релевантна содржина и добра репутација меѓу корисниците.

За да најдете авторитативни веб извори во рамките на вашиот лажат, треба да се спроведе истражување на пазарот и да се најдат блогови и веб-сајтови кои тематски се поврзуваат со твое и овозможуваат гостинско објавување. Потоа треба да контактирате со сопствениците на овие веб-страници и да ги прашате за можностите за врска за вас. Бидете сигурни дека ќе изградите dofollow врски, бидејќи само овој тип на линкови може да донесе вреден линк сок на вашиот сајт. Ниту една веб-локација не може да успее во оптимизација на оптимизација, освен ако другите сајтови не се поврзуваат со неа.

Дозволете ни да разговараат за тоа кои најдобри начини да се здобијат со квалитетни линкови на вашиот сајт се:

  • блогирање за гости
) Процесот како можете да добиете линкови преку гостинското блогирање, претходно опишав во оваа статија. Тоа е најдобра опција за градење на врски, бидејќи тоа ретко се однесува на пребарувачите како спам. Покрај тоа, тоа е добра можност да комуницирате со вашата целна публика и да привлечете нови потенцијални клиенти за вашиот бренд.

  • Соопштенија за јавноста

Креирање на соопштенија за печатот е доста едноставен начин за подобрување на вашата марка и запознавање на луѓето со вашите новини и промени. Сè што ви треба е да се развие добро напишано парче на нешто паметен во вашата компанија и да го поднесете до компанијата за дистрибуција на печатот.

  • Креирај содржина за ангажирање

Органски начин да се добие квалитетен сок од линкови е да создаде вредна содржина што корисниците ќе ја споделат и како. Клучот за успех е да се објават извонредни материјали базирани на истражување, следејќи ги редовно инфографиките.

Разумно е да го додадете вашиот веб-извор на деловни именици бидејќи сеуште има многу луѓе кои го пребаруваат потребни организации преку овие директориуми. Линкови од кој било реномиран извор ќе помогнат да се подобри ранг на вашиот сајт, па не пропуштајте ја вашата шанса. Постојат многу услуги на интернет кои им овозможуваат на сопствениците на веб-страниците да имаат можност да изградат врски од поголемите локални именици.

  • Се здобијат со линкови на вашиот конкурент

Можете да имаат корист од вашите конкуренти на пазарот, кои веќе ги вложија своите напори во градењето врски. Прво на сите, треба да спроведете конкурентна анализа и да ги откриете вашите TOP5 ниши ривали. Потоа идентификувајте ги врските што ги имаат вашите конкуренти и изворите од кои доаѓаат овие врски. Најди ги вашите конкуренти да ги поврзете донаторите и да ги прашате за можностите за врски за вашиот бизнис.

3. Социјални медиуми

Да се ​​биде активен на социјалните медиуми е вашиот билет до највисоката позиција на SERP. Социјалните медиуми во нашите денови е составен дел од оптимизацијата на пребарувачите. Преку социјалните медиуми канали, можете да контактирате со вашите клиенти и да се воспостави со нив пријателски односи. Само добивање на многу сака и акции може да ramp up орган на страницата, а со тоа и нејзината ранг-листа, што резултира во повеќе социјални сообраќај кон неа.

Додека ја спроведувате кампањата за социјалните медиуми, имајте на ум следните совети:

Ако го утврдите вашиот бренд на една од популарните платформи за социјални медиуми како Google+, Фејсбук или Твитер, треба да работите под него секојдневно. Не е доволно да објавувате мислење еднаш неделно, бидејќи вашите следбеници брзо ќе ви се досадуваат и ќе ве откријат. Значи, ако сакате да успеете во социјалната арена, треба да им дадете на своите следбеници дневни написи за возбудливи теми, истражувања и натпревари. Вие треба да ги искористи сите можни начини да се поврзеш со вашата публика и да ја направат лојални на вашиот бренд.

Најди ги социјалните ниши кои се релевантни за вашата индустрија. Се разбира, тоа мора да ја креираш твојата деловна сметка на Фејсбук, Instagram и Твитер, но овие платформи се само мал дел од социјалните страници достапни за вас. Разумно е да се бараат други социјални сајтови кои служат ниши на целни клиенти.

Заклучок

Трите компоненти што ги опишав во овој член (содржина, градење врски и промоција на социјални медиуми) се од суштинско значење за промовирање на бизнисот во 2019 година. SEO успехот е можно, но не без секој од овие основни елементи присутни и правилно се ангажирани. Денес, тешко е да се игра пребарувачки и повисок ранг со неколку мазни трикови. Затоа треба да го инвестирате своето време и напори во креирањето на добра кампања за оптимизација. Како резултат на тоа, ќе добиете високо враќање на инвестицијата.

Треба да имате сериозен пристап до вашата кампања за оптимизација и да изградите план кој треба да се базира на градење на надворешни врски од авторитативни извори во вашата лажат, создавајќи квалитетни и истражувачки базирани содржини оптимизирани според релевантни и големи количини клучни зборови и, конечно, создадете силно социјално присуство, бидејќи најголем дел од вашите потенцијални клиенти секојдневно ги користат социјалните мрежи.

Сè додека сте сигурни дека вашата оптимизација на лице место (веб дизајн, меѓусебно поврзување, маркетинг на содржини, истражување на клучни зборови, оптимизација на метаподатоци) се движи непречено; поседувате ефективна и победничка кампања за градење врски и промовирајте го вашиот бренд на платформи за социјални медиуми, ќе успеете во онлајн бизнисот Source .

December 22, 2017