Back to Question Center
0

Можете ли да ми дадете почетник како да направите линкови за оптимизација?

1 answers:

Со оглед на ова често поставувано прашање - како да се изградат линкови за оптимизација - не постои универзален водич за почетници. Сè што ви треба тука е да бидете упорни и трпеливи. Всушност, недостатокот на овие две квалитети е веројатно најтешката замка со која често се соочуваат премногу свежи веб-администратори и сопственици на онлајн бизнис-почетници. Ајде да се соочиме со тоа - Search Engine Optimization е долгорочен и тековен процес. Се разбира, понекогаш може да уживате прилично добар напредок за позициите за пребарување на вашиот веб-сајт на SERPs на Google - практично во ниеден момент - со оглед на тоа дека сте рангирани во неконкурентна индустрија. Значи, има премногу ретки примери за тоа да станат правило или општ тренд. Сепак, во најголем дел од моите секојдневни случаи за тоа како да се изградат линкови за оптимизација, ги користев следниве методи: правилно истражување на веб-страници, добивање се што е добро организирано, изнаоѓање на вистински теренски со добро стокмено теренот, пишување на содржина која обезбедува вредност и одржување на односите. Значи, подолу, ќе ја разгледам секоја шема накусо.

how to build backlinks for seo

Како да изградите линкови за оптимизација

Правилно истражување на веб-сајтови

ќе ви треба да се справите со соодветно конкурентно истражување. Мислам дека користејќи онлајн алатки како Open Site Explorer (Moz), Semalt Analyzer (Semalt) или SEO Toolkit од Ahrefs треба да поминете извесно време за да добиете целосна слика за секој иден чекор во вашата севкупна стратегија за градење врски. Не знам како да се изгради линкови за оптимизација? Или чувство на недостаток на сигурност каде да почнеме најдобро? Нема потреба да се грижите - извршете сеопфатно истражување за веб-страниците на некои блиски конкуренти во вашата ниша и започнете со разбирање на оревите и завртките од самиот почеток, и да се поддржите со вреден практичен увид.

Сè што е добро организирано

Откако ќе завршите вашето конкурентно истражување, мора да бидете подготвени да направите листа на референции и вистински лица вклучени во најуспешните публикации за најсилните линкови (мислам оние со највисокото овластување за управување со страници и домен). Само направете табеларна пресметка или каква било нацрт-текст датотека за да ги запишете и зачувате следниве податоци: име на репортер, е-пошта, домен. Следно ние ќе треба да го најдеме вистинскиот теренски - всушност, тоа е најсложеното нешто со кое се соочувате кога учат како да направите линкови за SEO.

Наоѓање на вистинска комуникација

Започнете да барате вистински контакт во подножјето на веб страната (i. e. , "Контакт" или "околу" делови од страницата). Ако не можете да најдете генеричка адреса за е-пошта директно на веб-страницата, нема ништо друго освен да продолжите да пребарувате насекаде во социјалните медиуми, како што се Твитер, Фејсбук, Скопје или било која друга поврзана платформа. Да, тоа е навистина тешка работа и одземаат многу време, но задачата не е толку тешко како што може да изгледа кратко.

backlinks for seo

Изработка на нотка

Не штеди за инвестирање некое време во истражување на авторот или на индустријата influencer. Избегнувајте користење на било кој автоматски софтвер за да генерирате безброј количини пинцети без личен тон. Сè што ви треба тука е да ги направите работите персонализирани - тоа е вистинска игра менувач за да се спречи оние мизерни и премногу чести неуспеси на активен теренски.

Пишување содржина која дава вредност и одржување на односите

Откако ќе слушнам назад дека вашата содржина е сакана, тоа е веќе голема победа. Сепак, имајте на ум дека тоа е взаемно корист напор. Само немојте да заборавите за тоа кога ја пишувате вашата совршено скроена и чисто вредна содржина. Откако вашето прво писмо е успешно објавено, осигурајте се да го решите тековниот однос - секогаш можете да допринесете повеќе статии на истата веб-страница! Патувањето започна, затоа што треба да продолжите да работите со повеќе нови односи, да ја споделувате вашата професионална експертиза и да добиете поширока изложеност, за да добиете поголем проток на референтен сообраќај по сите Source .

December 22, 2017