Back to Question Center
0

5 Out-of-the-Box Начини за подобрување на вашата оптимизација со социјалните медиуми - Увид од Семант

1 answers:

Дали сакате да го подобрите вашето рангирање во пребарувачите?

Дали имате интерес за користење на социјалните медиуми за да ги зголемите вашите перформанси на оптимизација?

Социјалните медиуми имаат значителни придобивки за вашите резултати од пребарувањето, и aживописна социјална доминација може да ја подобри положбата за пребарување.

Во овој напис, Џејсон Адлер, менаџер за успех на клиентите Семалт Дигитални услуги, обезбедува пет начини, преку кои можете да ги користите социјалните медиуми за да ги подобрите вашите пребарувачки рангирања.

# 1: Воспоставување врски со вашите социјални мрежи

Претходно, ранг на Google беше врз основа на градење на врската без оглед наквалитетот на врските што ги разгледувал поединецот. Подоцна, Google почна да го разгледува квалитетот на врската откако ги сфати тие луѓеманипулираа со пласман преку употреба на лажни линкови.

Бидејќи социјалните сајтови се базираат на веб-авторитет, линкови на овие сајтови сечесто се смета дека се со повисок квалитет. Дури и во случај да имате нова страница на Фејсбук, веројатно ќе се рангира високо поради тоаЦелосен авторитет на Фејсбук.

# 2: Зголемување на бројот на вашите следбеници

Веб-страниците со огромен број висококвалитетни следбеници се подобро опфатени во потрагатамотори. Високо оценети следбеници се на вашите социјални медиумски платформи, а значителен број од овие луѓе комуницираат или се вклучуваатнекои начини.

Разговорот може да биде во форма на рекетирање на вашата содржина, повторување на иглички,пишувајте ги коментарите на Google+ или дури ви испраќате чуруликам..Како таква, бидете сигурни дека бројот на вашите следбеници постојано се зголемува.

# 3: Осигурајте се дека вашата содржина може да се споделува и да се пребарува

Социјалната платформа како што е Pinterest ги прави вашите информации споделени исе пребарува. Платформата инспирира споделување значително. Корисниците ги поставуваат игли од интерес за своите одбори и го дистрибуираат до другиФанови на Pinterest.

На пример, можете да направите вашите мислења на Фејсбук да се пребаруваат во потрагамотори со одење на табулаторот за поставување на приватноста на Facebook и овозможување други пребарувачи да се поврзат со вашата временска линија.

# 4: Осигурајте се дека вашите мислења користат клучни зборови

Клучни зборови се од витално значење за вашиот сајт, платени рекламирање кампањи и блог, и на тој начин,не треба да ве изненади што клучни зборови се значајни со вашата социјална содржина.

На Pinterest, сигурен начин да се рангира во подобра позиција во пребарувачитее да се осигура дека вашите табли или игли имаат клучни зборови. Слично на тоа, вршење истражувања за видеа на YouTube може да го зголемат сообраќајот на блогот,канал и веб-сајт, ако тие се означени на вашиот профил.

Користењето на клучни зборови на вашите пораки на Фејсбук исто така може да резултира со подобар ранг.

Клучните зборови гарантираат дека вашата содржина може да се пребарува и кога корисниците бараатза овие зборови, вашата содржина ќе биде првата што ќе се појави.

# 5: Направете локални огласи

Осигурајте се дека вашиот потфат има индивидуализирана котација на Google + која ја има вашатарелевантни податоци и адреса. Ова ќе им овозможи на вашите клиенти да ја разгледаат вашата организација директно во Google.

Заклучок

Користењето на социјални сајтови како маркетинг интервенции е многу препорачливо, нотоа дури може да се подобри понатаму со проширување на тоа за подобрување на оптимизација.

Еден може да биде сигурен дека социјалните сајтови може да го подобрат рангирањето Source .

November 27, 2017