Back to Question Center
0

Белата шапка пракса од семалт

1 answers:

Ендру Дихан, експерт од Селталт , забележа дека оптимисти драстично се менува и постојано реагираме на најновите достигнувања што се случуваат во алгоритмот на пребарувачи . Како што е наведено во извештајот за Searchmetrics 2016, Google го проценува следново во својот органски позиционирање алгоритам:

 • RankBrain
 • Релевантноста на содржината во врска со намерата на корисникот.
 • линкови

Теории и трендови на иднината на оптимизација на пребарувачи

Меѓу повеќето неверојатни откритија од Searchmetrics 2016 извештај беше огромен пад во улогата на линкови во врска со SERP рангирање. За сајтови, кои се соочуваат со казни од Google, ова дојде како одлична вест - wismec box mod dna 200. Сепак, во исто време, ова беше неверојатен притисок врз сопствениците на веб-страниците, бидејќи тие мораа да се откажат од секоја црна шапка врската зграда практики.

Во текот на годините, Google почна да се сомнева во авторитетот на асортиман на извори на линкови, како што се:

 • Локални именици
 • Локални цитати
 • Соопштенија за медиумите
 • Член директориуми
 • Гостин блог записи

Евентуалната судбина за стекнување на backlink навистина зависи од доставување квалитетни содржини и добивање на природни линкови, без оглед на можноста некои да се споредат со несакани сајтови.

AI и RankBrain

Многу збунетост го опфати RankBrain, како и нејзината улога во алгоритмите на Google. Следниве се најдобрите заблуди во врска со RankBrain што треба да се обратиме прво:

 • Не успева да го оцени квалитетот на содржината.
 • Не успева да ги провери профилите на назад
 • Не успева да ја процени стапката на кликнување во однос на барањата за пребарување.
 • Влијанието на социјалните сигнали врз него е ограничено.

Опција RankBrain е само за да се преведе пребарување на клиенти пребарување ефективно. Тоа беше претежно искористена за да се интерпретира пребарувањето кое беше ново за Google

За жал, нема ништо што можете да направите за да се подготвите за RankBrain. Сметаме дека капацитетот RankBrain да го разбере природниот јазик и подобро да ја дешифрира целта на клиентот директно зависи од квалитетот на содржината и нејзината евалуација.

Клучни зборови

Во моментов, постои цврста врска помеѓу клучните зборови кои се користат во вашите мета тагови или имиња на домени и постигнувајќи врвен ранг во резултатите од пребарувањето на Google. Значи секогаш имај на ум дека клучни зборови покажуваат начинот на кој корисниците размислуваат, како и ги претставуваат корисниците на јазикот што ги користат за онлајн пребарувања. Затоа мора да создадете таква содржина што е релевантна за намерата на корисниците.

November 29, 2017