Back to Question Center
0

Чекор по чекор упатства од Semalt за тоа како да го поставите Фејсбук Инстант членовите за WordPress

1 answers:

Дали веќе сте слушнале нешто за Фејсбук инстант статии? Ако вашиот одговор е "не", Џек Милер, Semalt Високи менаџер за успех на клиентите, ќе ве просветли за ова прашање.

Инстант член е посебен вид на HTML документ кој брзо се вчитува во Фејсбук. Тоа ви дава шанса да ги раскажете вашите приказни и да ги споделите прилагодливите статии кои брзо се ставаат на мобилни уреди. Ако сте нови во оваа функција на социјалните медиуми, тогаш дозволете ми да кажам дека доаѓа со многу интерактивни функции и сопствени стилови - ubiquiti m900 nanostation. Можете да изберете нешто и да ги инсталирате најсоодветните приклучоци за да го зголемите бројот на прегледи на вашите веб-страници. Градење на инстант статии никогаш нема да креирате слични Фејсбук мислења за вас. Тоа е друга алатка која има за цел да го зголеми бројот на акции, сака и коментари на вашата статија на Фејсбук. Вие само треба да имате на ум неколку работи што се спомнати подолу.

потребните промени

Некои од неопходните работи што ви се потребни за поставување на апликацијата на Facebook за инстант статии на вашата веб-страница на WordPress се страница со социјални медиуми или две со многу сака, апликации за Фејсбук и десет нови напишани статии. Покрај тоа, ќе треба да инсталирате приклучок за инстант статии за WordPress и да го активирате што е можно порано.

Регистрација на Фејсбук инстант статии

Пред да планирате промоција на социјалните медиуми на вашите статии, првиот чекор е да ја посетите веб-страницата на Instant Articles на Фејсбук и да се регистрирате за сметка. Тука треба да ги внесете соодветните детали, како и тајното прашање и кодот за да започнете.Важно е да се сетите на тие детали, инаку не можете да ги добиете посакуваните резултати.Исто така, Фејсбук нема да ја активира вашата сметка и не може да започнете со работа.Откако ќе се регистрирате и инсталирате приклучокот, следниот чекор е да го активирате со одење до опцијата Settings и ставете го тајниот код во насловот на делот. Во исто време, не треба да заборавите да вметнете RSS канали за инстант статии за вашата веб-страница. генерира многу прегледи и претплатници за вашата веб-страница на WordPress. Инсталирањето и активирањето е многу лесно, а додатокот ќе генерира инстант статии, како и нивните доводи за вашиот сајт за неколку секунди.

Креирај апликација за Фејсбук за вашата страница

Пред да креирате апликација на Фејсбук за вашата страница, првото нешто што треба да направите е да ја посетите веб-страницата на Фејсбук за програмери. Тука треба да кликнете на менито Мои апликации и да го отворите вашиот профил за да ја прилагодите сликата. Нема ништо да се грижите ако видите скокачки прозорци додека тие исчезнуваат кога Фејсбук ви овозможува да креирате своја сопствена апликација.

Поднесете ги вашите инстант статии храна за преглед

Многу е важно да поднесете храна за инстант статии за да ги разгледате. Пред тоа, ќе треба да бидете сигурни дека најмалку десет добро напишани статии се подготвени да бидат објавени и споделени во храната за инстант статии. Во случај да не сте ги напишале тие статии, мора да ги напишете што е можно порано. Откако ќе бидете сигурни дека написите се добро напишани и убаво изменети, треба да бидете подготвени да ги доставите на Фејсбук за преглед.

Фејсбук и други веб-сајтови на социјалните медиуми бараат корисниците да инсталираат храна за инстант статии што одговараат на нивните спецификации, услови и услови. Можете да заработите пари само ако сте ги инсталирале релевантните приклучоци и теми на вашата страница.

November 29, 2017