Back to Question Center
0

Четири нешта од Semalt За оптимизација Сите претприемачи треба да знаат

1 answers:

Луѓето кои сакаат да имаат дополнителен извор на приход, не треба да изгледаат понапред, бидејќи интернетот служи како најсигурно место за да заработи вистински пари. Целосно се однесува на сите видови на организации и бизниси. Зголемената важност за постоење на некое дигитално присуство продолжува да се опишува секој ден

Може да се чини дека е тешко за разбирање, но тоа е местото каде што SEO доаѓа. Многу луѓе може да мислат дека знаат за тоа, но постојат неколку основни факти кои луѓето имаат тенденција да ги игнорираат. Во оваа статија, Оливер Кинг, менаџер за успех на клиентите од Semalt , зборува во едноставен јазик четири основи на оптимизација, кои несомнено влијаат на секој бизнис.

Оптимизација на самото место

Всушност, не многу луѓе знаат што е SEO или што тоа го прави за местото - real time temperature monitoring. Оптимизација на самото место е процес на обезбедување дека веб-локацијата е добро забележана од страна на посетителите и пребарувачот . За да се постигне ова, сопственикот мора да го стори следново: вклучи релевантни клучни зборови, фрази и ознаки на сите страници на сајтот. Сите елементи споменати им помагаат на Google и на другите пребарувач за рангирање на страницата. Google треба да знае за предметот на некој сајт пред да го категоризира на SERP.

Оптимизација надвор од локацијата

Овој метод помага да се рангира веб-страницата висока со потпирање на надворешни методи. Споредено со оптимизацијата на самото место, тоа не е процес под директно влијание на сопственикот на страницата..Google го рангира веб-локацијата преку овие надворешни извори, земајќи го предвид авторитетот на изворот. Ако некој сајт има високо овластување на Google SERP, тогаш нивниот алгоритам ја разгледува содржината со која се поврзува на тековната страница како висок авторитет и ја рангира меѓу врвот. Големите платформи и омилените блогови треба да бидат цел на пазарот што сака да расте.

Белата шапка оптимизација

Постојат неколку начини преку кои една страница може да привлече сообраќај. Тактиката со бела капа вклучува неколку различни, но легални начини, кои водат сообраќај кон страницата за да рангираат високо во пребарувачите. Поголемиот дел од сообраќајот стекнат со користење на овој метод доаѓа од човечки корисници. Неколку од методите што спаѓаат во оваа категорија се назад поврзување, анализа на клучни зборови и врската зграда . Сите тие помагаат да се зголеми популарноста на сајтот преку промоција на квалитетна содржина.

Црно-шапка оптимизација

За разлика од бело-шапка оптимизација, црна шапка користи нелегални начини да се здобијат со сообраќај да се рангира високо на пребарувачите. Всушност, тоа е целосно нарушување на правилата на Google и е одговорно за казни. Некои од методите тука вклучуваат кутии со клучни зборови, страници на вратата, замена на страница, линкови користејќи лажни страници и сл. Маркетите не се препорачуваат да го користат овој тип на оптимизација за каква било причина да го развиваат својот онлајн бизнис.

Како влијанието на техники врз бизнисот?

  • И на веб-страницата треба да бидат присутни оптимизацијата на терен и надвор од локацијата. Неуспехот да се направи ова е показател дека не сакаме Google да го препознае местото што влијае на сообраќајот на веб-страниците.
  • Црно-шап оптимизација работат брзо, но само за краток период. Нема сомневање дека Google ќе го казни таквото место.
  • Белата шапка SEO трае подолго за да ги добие посакуваните резултати, но тие се постојани. Гугл ја напушта локацијата само кога ги почитува поставените правила и прописи.
  • Техниките со црна шапка се поевтини, но не вредат на крајот. Методите на белата капа, од друга страна, се скапи, но обезбедуваат долгорочна финансиска корист.
  • Видливоста го одредува онлајн сообраќајот на страницата. Популарноста и рангирањето ја одредуваат оваа видливост. Начинот на кој се користи оптимизација влијае на нивната популарност.
November 29, 2017