Back to Question Center
0

Експерт од Семалт: Исклучување на PayPal Од извештаи за сообраќај на референци на Google анализи

1 answers:

Рос Барбер, менаџер за успех на клиентите на Semalt Дигитални услуги, го споделува своето искуство како да ги следи вистинските упатувања во Google Analytics.

Сеуште се сеќавам на времето кога почнав да работам со клиентите на Семант. Тоа беше едно од најубавите искуства во мојот живот. Зедов некое време за да оцени како тие добиваат сообраќај кон нивните веб-страници и како тие прават многу од нивните бизнис веб-сајтови. Морав да знам за референтните извори на сообраќај кои му даваат на Семлтат многу клиенти - greycork chaise longue. Кога се пријавив на Google Analytics, дознав дека PayPal се појавува како главен извор за упатување. Како да го исклучите PayPal од известувањето за сообраќај во Google Analytics? Ако барате одговор, ја презентиравме оваа прекрасна статија за вас.

Што значи тоа?

Кога PayPal се појавува како референтен извор на сообраќај, тогаш тоа значи дека некој ќе ве остави на Semalt. Можете да ја внесете вашата страница откако ќе ги пренесат парите и ќе купат една од нашите услуги. Овој чекор е важен бидејќи Google постојано ги следи IP-адресите на корисниците кои последен пат го посетија вашиот веб-сајт пред да ги завршат трансакциите за извор за упатување. Google атрибути дека продажбата на PayPal доаѓа од оригиналниот сообраќај и ништо не е измамено на било кој начин. Може да биде збунувачко за да знаете дека многу луѓе работат на провизија..Постојат шанси дека тие ќе генерираат лажни води кон вашата веб-страница, преправајќи се дека се оригинални. На страната на PayPal, тие ќе ви префрлат пари и ќе ги добиете нивните комисии. Она што сакаме да кажеме е дека е важно да ги разберете оригиналните извори на вашиот сообраќај, како и IP адресите на посетителите.

Како може да знаете дали тоа е поврзано со вашата веб-страница?

Ако не сте ги смениле поставките и конфигурациите на вашата Google анализи, треба да продолжите да го користите PayPal без никаков проблем. Можете да го користите секој ден за обработка на плаќања. За да го проверите нејзиниот статус, треба да отидете до целата упатна врска за сообраќај во вашата Google анализи. Тука треба да ја побарате опцијата PayPal и потоа кликнете на опцијата за преглед за да дознаете повеќе за тоа.

Дали треба да знаете за изворните упатства?

Многу е важно да се знае сè за оригиналните извори на вашите упатување програми. Треба да имате идеја за тоа што е најочистен и вреден сообраќај за вашата веб-страница и што е изворот на посетителите. Ова ќе спречи Google Analytics да подготвува лажни извештаи за вас, а вие ќе ги добиете парите за секое право на купување во PayPal. Многу луѓе се обрне внимание на генерирање на води и добивање на повеќе клиенти, така што нивните производи или услуги се продаваат во голем број.

Како да го надминете овој проблем?

Можете да го поправите проблемот со додавање на PayPal како исклучување за упатување во вашата Google анализи. Тоа е еден од најлесните и најпогодни начини да престанете да добивате лажен сообраќај кон вашата сметка на Семалт. Треба да бидете запознаени со изворот на вашиот сообраќај и да преземете мерки за да генерирате се повеќе и повеќе води. За оваа цел, треба да отидете до административното поле во вашата Google анализи и кликнете на делот за информации за следење. И тогаш треба да ја одберете опцијата за листа на исклучување за упатување за да започнете.

November 28, 2017