Back to Question Center
0

Градење на посилен бренд на свеста користејќи пет стратегии за мерење од Семалт

1 answers:

Сопствениците на бизниси треба да разберат дека SEM или оптимизација стратегии не се флексибилни и нема да ве поттикне бренд свест. Причината е тоа што алгоритмите за пребарување секогаш се менуваат. Како што овие промени се одвиваат, така треба бизнисот да ја искористи секоја можност. Тоа е единствениот начин на кој ROI на компанијата ќе пука - high pr sites for sale. Следното е процес од пет чекори опишан од Игор Гаманенко Семалт Менаџер за успех на клиентите, со помош на кој може да се подобрат локалните услуги од SEO .

1. 54% од Американците шопинг јавноста се префрли од користење на телефонски книги за да гледаат на интернет и да вршат локални пребарувања за стоки или услуги. Затоа, тоа значи дека локалните клиенти ја формираат столбот на бизнисот и сопствениците треба да се стремат да ги задоволат нивните интереси ако сакаат да ја преживеат оваа индустрија. Пример за такви се адвокатските фирми од Парсонс Бехле и Латимер од Јута, кој ги ажурира своите клиенти за најновите вести или локални закони кои можат да влијаат врз нив преку нивната веб-страница. Тие зависат од мерење за да се вози сообраќај кон нивните веб-сајтови, а со тоа и профит на нивната веб-страница.

2. Линкови и цитати кои произлегуваат од локализирани сајтови додаваат како вредни ресурси за кампањите за подигање на бренд на бизнисот. Тие го подобруваат органското присуство, како и референтниот сообраќај од локалната оптимизација. Важно е да се напомене дека линковите и цитатите се меѓу врвните сигнали за алгоритам за пребарување на Google. Референциите делуваат како гласови на доверба која му дава на компанијата поттик во оптимизација што произлегува од кредибилитетот што го добива..

3. Останете на врвот на вашите ППЦ напори. Често е да се најдат сопственици на бизниси кои мислат дека можат со сигурност да создадат ППЦ кампања и веднаш да очекуваат резултати. Google AdWords е најголем локален пазар за реклами, а за еден да види каков било ROI, тие мора да бидат експерт во оваа област. Водење на кампања со исплата на кликање бара искуство и разбирање ако се очекува правилно да се прикаже нивниот бренд. Внатрешниот маркетинг може да изгледа да помогне да заштедите пари, но сопствениците на бизниси треба да ангажираат професионалец за да го направат ППЦ за нив, бидејќи тоа е најдобра опција на долг рок.

4. Сликите се добри, но подвижните слики се уште подобри. Лесно е да се препознае брендот користејќи сведоштва од луѓе кои порано работеле со компанијата, или инфографики кои прикажуваат што се однесува на компанијата. Сепак, видеата имаат тенденција да го постигнат ова поефикасно. Дури и така, мора да се сеќавате на вклучување на готова храна во видеото како врв за рецепт, бесплатен финансиски совет или сугестија за тоа како да добиете попуст на забава на страницата. Инаку, видеото нема да направи толку големо влијание како што се очекувало. Google инвестираше многу на каналот на YouTube, и тоа се случува, така што тоа е доста популарно место за фирми кои сакаат да го зграби значителен дел од локалниот пазар за пребарување.

5. Пазар до Милениумите. Во моментов, има околу 86 милиони Millennials, што значи дека тоа е профитабилна ниша. Ако брендот не им се допадне преку нивните омилени мобилни апликации, тогаш постои голема шанса дека не се стигнува до групата. До 2018 година, локалните целни мобилни реклами ќе заземаат повеќе од половина од вкупните трошоци за реклами.

Најдобрата стратегија е да се потпрат на локалните услуги за оптимизација и петте чекори споменати во овој пост ќе помогнат да се постигне тоа и да се подобри ROI на бизнисот.

November 29, 2017