Back to Question Center
0

Градење на присуство на Твитер со Семалт

1 answers:

Дали сакате да се изгради присуство на социјалните медиуми особено Твитер? Солидна основа сигурно ќе потрае многу време и напори, но Твитер е извонредна и неверојатна платформа за да се направи тоа можно. Можете да го поставите вашиот бренд или да го зголемите вашиот број на ставови преку добивање на повеќе и повеќе врски и следбеници на Твитер. Во овој пост, Artem Abgarian Semalt , Високи менаџер за успех на клиентите, ќе ви каже како да започнете со Твитер маркетинг - transparent logo maker free download.

Заврши вашиот профил

Првото нешто што треба да направите е да го комплетирате вашиот Твитер профил. Дозволете ми овде да ви кажам дека ова е првиот чекор кон создавање бренд и нека светот знае за вашето присуство на интернет и социјални медиуми. Секогаш имајте на ум дека Твитер им овозможува на корисниците да вклучуваат линкови до нивните профили, така што ова е златна можност за вас да додадете врски со веб страници или партнерски програмски линкови во вашиот профил, така што луѓето ќе можат подобро да ви препознаат. Плус, треба да додадете слика со професионален изглед во вашиот профил, така што корисниците ќе можат да добијат идеја за тоа кој сте.

Поврзете се со луѓе во вашата групна

Откако ќе го завршите вашиот профил, следниот чекор е да се поврзете со луѓе во вашата индустрија или лажат. За да најдете кој е поврзан со вашата индустрија или поле, треба да ја проверите анализата на Твитер и да кликнете на копчето Следбеници за да ги погледнете списокот на тие поединци. Плус, можете рачно да барате луѓе во резултатите од пребарувањето на Твитер и да ги проверат нивните профили пред да се поврзат со нив..Лесен начин да се поврзете со influencers е да ги означите во вашите твитови речиси секојдневно. Треба да поставите голем број прашања и да се обидете најдобро да привлечете повеќе и повеќе луѓе за да излезат и да одговорат на вашите прашања.

Определете ги најдобрите времиња за Чуруликам

Врз основа на нишата и локациите на вашите следбеници, можете да го одредите најдоброто време за твитови. Обидете се да користите неколку алатки на Твитер за да овозможите. На пример, Twittersphere е добра алатка која ветува дека ќе ви ги обезбеди неопходните информации за тоа кога вашите следбеници се онлајн и што е најдобро време за твитови.

Сподели Вредни содржини

Твитер ни нуди многу опции и идеи за размена на содржини. Можете да добиете корист од нив за да го зголемите вашиот број на прегледи. Многу е важно да се споделат вредни содржини и да им се дозволи на вашите следбеници време да ја читаат и да ја шират вашата содржина. Комуницирајте со нив еднаш во еден ден и одговорете на нивните прашања, врз основа на содржината што сте ја споделиле на Твитер.

Учествува во Твитер разговори

Твитер на Twitter е опција да комуницира со другите и да ги организира вашите работи. Треба да добиете корист од тоа и да го зголемите бројот на следбеници. TweetReports е одлична и слободна за употреба опција за разговор на Twitter која ви помага да учествувате во социјалните медиуми разговори. Можете да ја проширите или намалите листата само за да комуницирате со вашите следбеници и да се обидете да ги направите вашите навивачи.

Со горенаведените работи на ум, можете да добиете многу Твитер следбеници и може да ја зголемите вашата марка во голема мера.

November 29, 2017