Back to Question Center
0

Како да добиете подобар сообраќај користејќи седум Твитер оптимизација Совети од Семалт

1 answers:

Твитер постигна договор со Гугл што ги направи твитерите со 140 ликови да се пребаруваат на интернет. Подоцна, Твитер на Google му дал целосен пристап до сите негови твитови, попозната како "Firehose". Google главно ја вреднува социјалната власт и бројот на следбеници како главен приоритет и избира што да индексира - logiciel de gestion des ressources humaines pdf. Како резултат на тоа, важното присуство на Твитер е важно и оптимизирањето е императивно. Во овој поглед, Џек Милер, Виш менаџер за успех на клиентите на Semalt , ги презентира следните совети за Твитер кои ќе се применуваат за маркетинг:

Уметноста на клучни зборови

Секогаш одржувајте конзистентност со користење на слични клучни зборови кои ќе се појават на веб-страницата. Hashtags ја подобруваат можноста за пребарување и помагаат луѓето да ги насочуваат кон содржината. Вклучувањето клучни зборови во некои од hashtags, затоа, ќе ни се најде кога луѓето бараат специфични теми. Не претерувајте ги hashtags на еден твит како што може да изгледа спам и да ги свртиме потенцијалните следбеници. Осигурајте се дека ги анализирате hashtags кои имаат најмногу ангажман, допаѓа или retweets и да ги користите за оптимизирање на вашиот профил. Анализата на Твитер треба да помогне да се утврди што е најдобро за бизнисот. Осигурајте се дека твит има многу детални информации во неа, и неколку типови на медиуми кои можат да ги инкорпорираат 140 карактери.

Оптимизирате профил за SEO

Осигурајте се дека оптимизацијата на вашиот профил ја гарантира неговата способност за пребарување. Кога корисниците ги користат броевите во нивните кориснички имиња или ракувања, тие може негативно да влијаат на двата елементи од профилот на бизнисот, бидејќи Google ќе ги третира како спам.

Промена на рачки или кориснички имиња е релативно лесно..Сепак, експертите не го советуваат бидејќи ги збунува корисниците бидејќи знакот за проверка исчезнува заедно со името. Беџовите за верификација се на што се потпираат корисниците за да информираат дали профилот опфаќа точни и проверени информации за деловните субјекти или јавни личности.

Направете вовед

Google, исто така, прави точка за индексирање на био обезбедени на профилот на Твитер. Био ги информира луѓето што да очекуваат од твитовите кои доаѓаат од тој профил. Во 160-те карактери, едноставноста и прецизноста се твоите најдобри сојузници. Презентирајте ги најважните аспекти на препреки начин и запомнете да го вклучите нивото на експертиза. Ако има други сметки на Твитер, вклучете го истото на сите од нив за да обезбедите непречено преминување за корисниците.

Прилагодете ја фотографијата на профилот

Пред да направите фотографирање, осигурете се дека го прилагодите името на датотеката. Неколку совети за ова се да се осигура дека содржи релевантни клучни зборови или да ги оддели клучните зборови со помош на цртички што го олеснува индексирањето од пребарувачот .

Линк до веб-страницата

Како и секоја оптимизација кампања , мора да има повик за акција за посетителот што е она што вклучува веб-линк во Твитер би било. Определете која од страниците на веб страната е најрелевантна за информациите што се дадени во профилот и каде би сакале да ги испратите своите следбеници. Взаемното поврзување генерира поголем сообраќај и го зголемува кредибилитетот.

Рекети

Retweets помагаат да се зголеми сообраќајот, така што можете да се чувствувате слободни кога прашувате за споделување. За да направите простор за retweets, напишете кратки ажурирања бидејќи им овозможува на луѓето да вклучуваат коментари или да спомнуваат други лица кога се ретвитираат.

Вклучете ги социјалните профили во резултатите од пребарувањето

Осигурајте се да одредите кои од социјалните профили во сопственост се најпосакувани и вклучуваат шифра за шифрирање на веб-страници.

November 29, 2017