Back to Question Center
0

Како да го направите вашиот сајт по Google казни

1 answers:

Кое е првото правило за справување со казни на Google? Никогаш не дозволувајте вашата веб-страница да стигне до точка што ја добиваеден. Сепак, се случуваат казни, а потоа, рангирање и сообраќај паѓаат. Многу често, сето тоа се случува без да се забележи додека не стане премногу доцна. Во секој случај, овие проблемиостави сопственици на бизниси уништени.

Првото нешто што доаѓа до умот на сопственикот на страницата е "Ова е крајот". Удирање на днотоод резултатите од пребарувањето на Google значи дека треба да започнете сè одново, што ќе потрае повеќе време и пари отколку што просечниот вебмастерот може да си го дозволи. Најверојатно, тие не се во ред.Пронаоѓањето од казни на Google е долг процес како што треба да го подигнете рангирањето и да го повторите вашиот долг пат до TOP резултатите од пребарувањето. Не постои начин да се заобиколиоваа фаза: не ако сакате да добиете уште една казна на Google на крајот.

Иако е можно да се опоравува од казни, Семалт ,европска агенција за оптимизација, го предупредува секој корисник дека не постои крајна стратегија или победнички трик, кој брзо ќе ги врати позициите на местата во нормала. Во секој случај,мора да изградите индивидуална стратегија фокусирана на отстранување на слаби и погрешни страни, што ја доведе локацијата до нејзиниот пропаст и подобрување на нејзините најсилни аспектиповлечете го веб изворот од дното на резултатите од пребарувањето.

Искуството на експертите од Семалт оптимизација кои работат со сопственици на сајтови погодени од казна најчесто се врти околуслучаите на луѓе кои страдале од измамнички, црно-шап оптимизација агенции со кои работеле со пред да се префрлат на Semalt. Таков сопственици на сајтови останаацелосно не се свесни за штетата направена од Black Hat оптимизација за лекари до рангирање почна да паѓа и уништува сите пробен напредок што беше постигнатпоради напорите на Семалт.

И покрај ситуацијата се чини дека е навистина фрустрирачки, експертите ги уверуваатдека постои начин назад..Долг, комплициран, но вистински начин назад.

Дојдете до коренот на проблемот

Ако службеното известување за Google не објаснува многу, проверете Насоки за веб-администратори на Google за да дознаете повеќе за причината зошто Google ви забрани. Ако не сте добиле никакви известувања, одете на Google Algorithm Историја на промени ,и да видиме дали било какви промени биле применети на алгоритам во моментот кога сте почнале да доживувате загуба на рејтинг: ова е една од најчеститепричините за сообраќај и намалувањето на рангирањето.

Личен предлог од Semalt е да ги проверите линковите што водат до вашата страница веднаш штом ќе ги користите сиромашнитеквалитетни линкови е најчестата повреда на упатствата на Google, а многу сопственици на веб-сајтови честопати се сосема несвесни за тоа.

Отстрани ниско-квалитетни линкови

Алгоритам на пингвин е оној кој открива лоши линкови и ги казнува веб-страниците,кој ги дистрибуира. Можете да пристапите до вашите линкови преку Google Webmaster Tools .Пат до нив лежи преку Барај сообраќај → Линкови до вашиот сајт → Кој најмногу ги поврзува → Преземете ги најновите врски . Од таму, ќе бидете во можностза да ги видите сите линкови кои се однесуваат на вашиот веб извор. Од тука, започнува монотоната постапка за проверка на веб-страниците. Ова е причината зошто многу корисници претпочитаат даоставете ја задачата на професионални експерти за оптимизација или користете помош од алатки за следење на линкови, кои обезбедуваат повеќе податоци за секоја врска.
Гнилниот дел од сокот на врската обично се состои од:

 • Веб извори забранети од Google;
 • Веб-страници кои не се поврзани со нишата на вашата веб-страница;
 • Spammy сајтови;
 • Веб-страници со зрела или графичка содржина;
 • Страници од врата;
 • Сајт кој користи техники за прикривање;
 • Веб-сајтови со дупликат содржина

Откако ќе ја извршите анализата на backlinks и ги дефинирате недостатоците, треба веднашда ги замени лошите линкови со висококвалитетни линкови од властите веб извори кои припаѓаат на соодветната ниша. Подобро е да се направи со помошод професионален експерт за градење врски. Сепак, пред да може да продолжите со процедурата за замена, важно е да се ослободите од црната овца.Ова е како да го направите тоа.

Напиши е-пошта до вебмастерот

Вообичаено, секој вебмастерот има свои податоци за контакт во Контакт со нас или За нас, па ги испраќа љубезене-пошта, во која барате да ги отстраните нивните врски и точно да покажете на која страница се наоѓа врската, нема да биде проблем. Погрижете се, сепак, да не испратите повеќебарања како а) ако вебмастерот не реагира на првиот, сите следни нема да бидат од корист, б) ќе ве приземји директно до филтерот за спам.

Ако веб-страницата на вашата компанија е засегната, користете ја е-адресата на вашата компанија, а не@ gmail.com да му дадете на вашето барање поголема тежина. За да се ослободите од монотонијата на проверка на вашите приходи, користете алатки за следење на е-пошта и Google додатоци да ја организирате вашата работа со барања за е-пошта и да ви помогне да заштедите време. Колку повеќе јасно може да видите колку веб-администратори ги отвораат вашите пораки и колку од нив несе трудиме да одговориме, толку побрзо може да продолжиш со извештаите за Disavow.

Забелешка, ако вебмастерот не ги отстрани линковите или нуди да го сторат тоа за плаќање, игнорирајте гонив и да ја започнете постапката Disavow.

Отфрли лоши домени

Користете ја алатката за следење на следниов линк за да ги соберете линковите во извештај за Disavow. Алатки како Следете ги линковите дозволете додавање на ознаки за поврзување и потоа нивно систематизирање во една, единствена категорија. Алатката, исто така, овозможува извоз на сите означени линкови во извештај, на кој може да се подигне Отфрли ја алатката за врски .

Следно, ќе кликнете на Disavow Links .

Имајте на ум: алатката Disavow Links е вашата последна опција. Користете го само кога сте исцрпени сите другимерки, и немаат други средства за да се ослободиме од лош квалитет линкови. Исто така, оваа алатка не ветува брзи резултати: додавање на промени во индексот е потребно време, ипо ова, бот, исто така, треба да ги одобри овие промени.

Дупликат содржина

Ова е уште една причина за забраната на Google, и резултат на работа со лоши квалитетни агенции за оптимизација, коиедноставно ја дуплираат содржината од други веб-сајтови, верувајќи дека нивните клиенти никогаш нема да се мачат да направат истражување или да ја проверат уникатноста на содржината. Воовој случај, авторите на вас мора да напишат 100% оригинална содржина за да ги заменат опишаните описи, статии и мислења на личните копии и ставки на страницата за да го вратат во Googleдобри елеганции и обновување на рангирањето.

Клучни зборови преоптоварување

Чистење на прекумерниот број клучни зборови од содржината на страницата, мета таговите, атрибутите на ALT на сликата,заглавјата, дури и URL-то на страницата и страниците, се прецизна задача следена од друга прецизна задача за вметнување на правилниот однос на клучните фрази во текстот.Во многу случаи, Semalt мораше да изгради целосно нов семантички кернел за да му даде нов почеток..Понекогаш, некои од клучни зборови можат да бидат спасени од стариот семантичкикернел (доделен има еден), но сепак најчесто сè мора да оди.

Други мерки

Отстранувањето на водечките причини за казната на Google никогаш не е доволно за целосно закрепнување. Тоа е од суштинско значењепо што треба да следи фаза на детални активности на оптимизација на терен и надвор од локацијата:

 • Зголемување на врската. Дури и кога нема лоши линкови, локацијата е сѐ уште ослабенаод изгубените рангирања, така што ја има потреба од целосна поддршка од извори од авторитети кои можат да ги добијат.
 • SMM. Активноста на социјалните медиуми носи солиден поттик за сообраќај и доверба на страницата,и ова е нешто казнет сајт во голема мера потреби. Добро развиена кампања за Твитер, Instagram или Фејсбук ќе помогне да се подигне страната и да се снабдува со неголојални посетители.
 • Целосно обновување на старата локација. Мора да го сторите тоа, целосно да ги отстраните техничкитепрашања и грешки направени од црно-шап оптимизација "професионалци". Понекогаш штетата е премногу голема, па обнова на страницата станува најбезбедна опција која гарантиранема грешки или проблеми ќе се појавуваат.
 • Онлајн маркетинг кампањи. Кога Google смета дека вашиот сајт не е сигурен, вашиот директендолжност е да ја добие таа доверба назад. Треба да се шири свеста за местото и неговиот производ.
 • Не се надеваме. Сите овие чекори гарантираат дека вашата веб-страница ќе добиеназад во форма. Сепак, тие не гарантираат дека ќе го направат тоа брзо. Не очекувајте опипливи резултати за една недела или две: ќе бидете разочарани.

Да се ​​ослободиме од последиците од забраната на Google ќе ве однесе месеци и месеци напорна работа, линкови илажат анализи, одржување и поддршка пред да може гордо да се каже: "Ние го направивме тоа!"

Сепак, на крајот е можно Source . Исто така, сите добри работи се вредни за борба, нели?

November 27, 2017