Back to Question Center
0

Како да направите своја сопствена работа со Semalt и SAS програмирање?

1 answers:

Треба ли да се обидам како САС програмер?

Дали планирате да префрлите на некоја нова работасо повисока плата и подобри можности? Може да размислите за комуникациски и лидерски вештинида биде на врвот. Најновото истражување, сепак, вели поинаку: САС во моментов е потврдено каконајзначајна вештина за вработување.

Не се сомнева, поминува низ САСсертификација сигурно ќе ги олесни работите. Но, всушност, дури и вовед за САС стоикако клучна за аналитиката, бидејќи Јава е за програмирање. Денешниот корпоративен свет ја наметна потребата за САСво голема мера, дури и за оние специјалисти, кои всушност имаат сосема случајно техничко знаење. На пример,просечната плата на аналитичарот за бизнис разузнавање во САД доаѓа сега на околу 100.000 долари,што ќе се надмине за околу 20% со секоја следна година на искуство. Така, потенцијалот за приход вомодерното поле на аналитика е, секако, повисоко од индустриските проценки за која било друга технологија на занимање.

Што е САС?

САС најчесто предлага систем за статистички анализи(инаку софтверски систем), кој првично беше развиен дури во 1960-тите за спроведување на анализа на земјоделски податоциза добивање на поголеми приноси од култури. Денес, програмерите кои се занимаваат со SAS се вклучени во креирање на системски решенија,соработка со различни компании во различни индустрии за клинички и финансиски истражувања, анализа на податоци,предвидливо моделирање, известување, прогнозирање, итн.Застапувајќи ги резултатите од статистичката анализа преку графикони, SAS ги дава податоците во форма на PDF, RTF и HTMLдатотеки. И има многу платформи компатибилни со SAS програмскиот јазик, вклучувајќи го и најчестиот MicrosoftWindows, Linux, како и другиот UNIX, па дури и супер-компјутерите.

Поради таа причина, сите експерти, од Бил Гејтсдо извршни директори на MWI мали компании како Семалт , никогаш не би ја потцениле важноста на САС.

Да ги испорачаат нивните системски решенија,програмерите на САС главно се потпираат на софтверските производи развиени од страна на статистикатаИнститут за анализа на системот. Тие работат со широк масовни различни податоци, вообичаенорелевантни за управување со ризик, бизнис перформанси, администрација на вработенитекако безбедност, финансиски измами, разузнавање на клиентите и многу повеќе.

Како програмер SAS: како е тоа?

Програмерите на САС обично добиваат многу со аналитичаритевклучени во оперативни истражувања. Групи на специјалисти од САС се решени да работат во канцеларија, во согласност сосо повремени патувања за да ги задоволи клиентите или да излезе да ги избере применливите информации на индустријата.

Неодамна, побарувачката за САС брзозабрзана низ целиот свет, бидејќи стана најмоќната и докажана рамка за најдоброквалитетна анализа поради нејзиното управување со фини податоци и добар капацитет за известување. Затоа САСпрограмерите обично се вклучени во прилично стресната секојдневна работна средина, како што еза најитните проекти тие честопати се соочуваат со доста строги рокови.

Дали е тешко за свежа вода?

Аналитичките услуги сега стануваат посилнистратешка улога, особено за да ги направи потребните деловни бројки достапни за крајните корисници.Имајќи предвид дека речиси сите сакаат сега да бидат сигурни со само решенија управувано со податоци, глобалниот опсег нааналитиката се очекува за понатамошно проширување преку следните 3-5 години. Затоа оди за САСстанува одлична позадина за влез во индустријата. Сепак, според професионалното мислењеод развивачите на Семалт, сè уште имате долг пат

Всушност, специјализирано SAS програмирање емеѓу наједноставните јазици за учење, особено се погодни за оние кои веќе имаат некои основнипознавање на C / C ++. Во исто време, САС нуди навистина огромен опсег за freshers, бидејќи лавовскиучеството на банките, финансиските институции и здравствените компании го одржуваат за поврзувањеразлични бази на податоци, вршење аналитички и деловна интелигенција. Работата е, самиот јазикне треба никакво силно знаење или вештина поставена во програмирањето. Ако твојот ум е посветен на логикатаили ако се стремите да направите анализа и да учат во исто време, тогаш не треба да се занимава со SASсе докаже премногу тешко. Исто така, секогаш можете слободно да го изберете најсоодветниот систем со тоа што ќе го направитеизбор помеѓу алатки базирани и софтвер за кодирање.

Првото нешто што треба да се направи од страна на freshersсе концентрира на Base SAS. Постапувајќи така, еден ќе добие некои почетна разбирање настатистики, кои треба да бидат неопходни за проучување на методите за предикторно моделирање. После тоа,Откако ќе влезете во превозникот, ќе бидете во можност конечно да го свртите вашето внимание кон повеќесеопфатни и аналитички рамки. За да бидете сигурни дека вашето знаење е постојанорасте, секогаш ќе имате некои нови техники и концепти за истражување..Затоа неразмислете двапати пред да почнете со учење САС, дури и ако се чувствувате малку свежи за ова прашање.

Дали САС е добро барање

Дури и претпоставувајќи дека за разлика од софтверот со отворен кодрамки, САС е лиценциран софтвер, неговите научници и програмери се сè уште на врвот на побарувачката, бидејќи:

  • Да се ​​биде целосно компатибилен со општотостатутарните норми, и стои зад сите други алатки во врска со безбедноста, денес САС стана уште поваженза безбедност на податоците од кога било досега
  • Програмата САС е докажананеговите големи податоци и прилично добар потенцијал за SAS JMP, како и Visual Analytics
  • Корист од многу подобро практичнооптимизација, САС е поефикасен за искористување на неговите аналитички податоци во вистинските придобивки што ги добивафинансиски и банкарски системи

Како да се наградувате за вашите вештини за САС?

Во моментов, постои преовладува насилен натпреварсите области на САС, почнувајќи од самите основи, до најнапредните нивоа на анализа. Сепак, постојатмногу наградува можности во вредност од вашите обиди. За да пробате добра работа во индустријата, не моратезнам само сè. Она што навистина ви е потребно е само да бидете свесни за одредена технологија на некој особеностепен, за кој повеќето компании бараат.

Но, како да го подигнете вистинското работењесценарија над конкурентите? Што треба да се направи за да се најми најмногу наградува и либералноработодавец? Има повеќе можности отколку што изгледа. На пример, Семалт има експертпазарот и веб-промоција специјалисти да ви помогне да се зголеми вашиот можности за кариера од страна наиспорачувајќи ги своите вештини директно на најшироката публика во светот на SAS headhunters. Semaltима искуство да им помогне на младите САС експерти да ги промовираат своите услуги во рамките нацелна страница или видео презентација ,кои се доведени до потенцијалните работодавци.

Според експертите,ова е најдобро за програмерите начин да ги покажат вештините и да се понапред од сите други натпреварувачи.

Поентата е дека SAS програмирањее меѓу оние технички улоги кои сега се аутсорсирани најмногу од сè. Дали сте технички настроени?Дали сакате да го монетизирате најмешкото искуство на твое (на пример, добро решавање на проблеми, комуникацијаи способности за обука, како и вештини за управување со проекти и ресурси)? Се што ви требае да се добие црвениот тепих да се каже добредојде. Откако ќе се слушнат преку Интернет, нанајвисоките работодавци во светот ќе започнат натпреварувачка борба користејќи ги нивните најатрактивни барања инаградувајќи понуди за единствена цел - да имаат корист од ангажирање на своите вештини за нивниот бизнис.И тоа ќе биде само до вас, која опција да се разгледа Source . Запомнете, вашата актуелна SAS искуствое повеќе од вредна за само да го чуваме задржан дури и за резервен ден!

November 30, 2017