Back to Question Center
0

Како да се откажете од несакани пораки - Корисни совети од Семант

1 answers:

Постојат разлики помеѓу е-пораките за кои треба да се отпише бидејќи тие веќе не служат за некоја цел и оние кои никогаш не треба да се одјават. Во оваа статија, Мајкл Браун, Семалт Менаџер за успех на купувачи, дискутира за разликата помеѓу двете категории кои ги базираа аргументите од едно сценарио што се случи со еден од онлајн корисниците.

Клиентот тврдеше дека добил неколку несакани е-пошта во врска со исхраната апчиња и миленичиња резерви - images do novo ray ban. Тоа беше прилично досадни и досадни да ги избришете над 100 пораки секој пат кога го проверуваа нивниот е-мејл. Сортирањето по е-пораки и подигањето еден по друг за да се избрише е тешко бидејќи не знаат колку е безбедно да се отвори било.

Онлајн корисници може да го најдат ова збунувачки, но сепак, треба да се разликува од кои е-пошта треба да се откажат од запишувањето и оние што не. Изведувањето на грешка на отпишување од важните електронски пораки може да има катастрофални резултати за поединецот. Следното е објаснување зошто и правилата што се применуваат.

Не се откажете од спам

Најсоодветно име за овој дел од несакани пораки е спам. Несаканите пораки немаат специфична адреса за е-пошта која ја целат. Наместо тоа, хакерите ги испраќаат до случајни адреси што значи дека не постои очигледна претплата.

Бидејќи не постои претплата, која се сеќава на пријавувањето, не треба да се грижите за отпишување од нешто. Ако некој се обиде да кликне на копчето за отпишување, постои голема веројатност дека ќе го влоши Се прашувате зошто има копче за отпишување, а немаше претплата? Одговорот е едноставен, хакерите се многу заблуда.

Како што е наведено претходно, спам пораки завршуваат во случаен е-мејл адреси. Затоа, во моментот кога примачот ќе кликне на копчето за отпишување, хакерот добива известување што покажува дека случаен е-пошта е навистина активен. Во моментот кога дознаваат дека е-поштата е во живо, тие ќе ги зголемат нивните напори за испраќање на повеќе спам. Откако корисниците ќе кликнат на копчето за отпишување, тие на крајот добиваат повеќе спам од кога и да е порано, поради што треба да го избегнат по секоја цена.

Алтернативно, постои опција да се означи е-поштата како спам, што е она што луѓето треба да го прават со такви пораки. Сепак,

Дали да се откажете од работите што значително се потпишале за

Кога некој е подготвен да престане да прима пораки од правни мејлинг-систем, експертите велат дека е безбедно да се користи врската што се предвидува да се отпише. Никогаш не треба да го означете како спам, бидејќи може да предизвика други луѓе да се претплатите за да престанат да примаат такви предупредувања.

Правила за следење

Правилата за одредување која е-пошта треба да се или не треба да се отпишуваат се многу јасни.

  • Ако некој се претплатил на нешто како билтен, тогаш одлучи да да добие повеќе информации. Ако во минатото имало деловни односи, тогаш постои голема веројатност дека тоа е легитимна пошта и кликањето на линкот за отпишување нема да предизвика никаква штета.
  • Ако некој не е запознат со испраќачот или што и да се промовира, кликањето на врската може да донесе повеќе проблеми.
.
November 28, 2017