Back to Question Center
0

Кои се отскокнувањата на Google Analytics? - Semalt дава одговор

1 answers:

Сопствениците на веб-страниците треба да знаат колку луѓе секојдневно ги посетуваат своите веб-страници за да ги проценат нивните перформанси. Една од мерките што се користат за мерење на овие проценти е стапката на отскокнување која го евидентира бројот на луѓе што слетуваат на страната и не прават ништо на неа.

Ваквата активност од посетителите не предизвикува никаква реакција од Google Analytics. Џек Милер, Селталт Виш менаџер за успех на клиентите, објаснува дека стапките на отскокнување им помагаат на сопствениците на веб-страниците да го оценат квалитетот на страницата или на нивната публика. Квалитетот на публиката се однесува на тоа дали локацијата одговара на сопствената цел - buy fake passports online.

Пресметка на стапките на одбивање од Google Analytics

Google ги пресметува стапките на отскокнување со делење на сесија од една страница од сите достапни сесии.

Имајќи висока отскочна стапка за веб-страница или страница може да има било која од трите импликации:

  • Квалитетот на таа конкретна страница е супстандарден
  • Целната публика е погрешна за содржината објавена на страницата.
  • Информациите за таа конкретна страница беа доволно доволни.

Отскокнување и оптимизација

Имаше многу дебата околу тоа дали пребарувачите ги користат стапките на отскокнување како ранг-фактор. Тешко е да се замисли Google да презема податоци од Google Analytics за да го користи кога ги рангира веб-сајтовите. Причината за оваа линија на мисла е дека ако сопственикот не го имплементира GA правилно, тогаш информациите се неверодостојни. Во секој случај, лесно е да се манипулира со извонредни стапки. Важно е да бидете сигурни дека луѓето слетаат на страница од пребарувачот . Овој вид бие може да биде ранг-фактор, но не и начинот на кој го гледаме во Г.А.

Толкување на Испитните стапки

Ако целта на страницата е да се информира, високата стапка на отскокнување не е нужно лоша работа. Експертите советуваат сопствениците да креираат сегменти кои ги вклучуваат само новите посетители. посетителите е поттик да го подобрат ангажманот на локацијата.

Ако страницата е наменета да ги ангажира посетителите, тогаш зголемувањето на стапките на отскокнување е лошо за бизнисот. Оптимизирањето на самата страница е еден од начините да се поправи оваа грешка. Постојат и други причини за високи стапки на отскокнување, а врвот од нив е претенциозно рекламирање. Ако описот не се совпаѓа со содржината, посетителите ќе се свртат на страната. Ако некој е јасен за активностите на сајтот, тогаш ниската стапка на отскокнување е показател за квалитетот на публиката.

Отскокнување и конверзија

Отскокнување стапки мерка за успех, а зголемување треба да му помогне на сопственикот промена на дизајнот за да се подобри на конверзија. Исто така, изворите на сообраќај би можеле да помогнат во одредувањето на причината зошто има толку многу луѓе кои се биеја. Билтени, веб-страница за упатување и AdWords можат да придонесат за стапката на отскокнување. Одржувањето будно око на овие цели може да помогне да се ублажи проблемот и да се подобри стапката на конверзија.

Внимателно при извлекувањето заклучоци

Неприродно ниска стапка на отскокнување најчесто е нешто што испраќа активирач во ГА што значи дека има погрешна имплементација. Тие би можеле да бидат скокачки прозорци или автоматски репродуктивни видеа кои ги спроведува сопственикот. Имате ниска стапка на отскокнување со настани кои ги следат скролувачките сметки во место е добра работа.

Намалување на стапките на одбивање

Единствениот начин да го направите ова е да го засилите квалитетот на ангажманот на целните страници. Високите стапки на отскокнување од поединечни извори треба да го наведат сопственикот да ги набљудува и оцени очекувањата на посетителите во тој поглед. Ако очекувањата се во ред, но сеуште се соочуваат со високи стапки на отскокнување, тогаш е неизбежна целосна преуредување на страницата.

излезните стапки

Некои луѓе грешат отскокнување стапки и излез. Стапките за излез се однесуваат на последната сесија на корисникот и зошто ја прекинаа на таа конкретна страница

Заклучок

Стапки на отскокнување треба да помогнат да се одреди дали страницата живее според очекувањата на целната публика. Исто така, тие треба да помогнат во создавање на поповолна средина за корисниците.

November 29, 2017