Back to Question Center
0

Линк зграда и линк Квалитет од Севалт експерт Иван Коновалов

1 answers:
Забелешка на уредниците: Иван Коновалов е менаџер за успех на клиентите во Семалт. Компанијата има над 10 000 успешни клиенти и секогаш се движи напред со најдобрите SEO технологии.
Пребарувачите прават добра работа за рангирање на веб-страниците повисоки, кои се од поголема вредност за пребарување на посетителот за пребарување.

Бидејќи пребарувачите можат да испратат колку што е 60 проценти од слободниот сообраќај на вашата веб-страница, нема причина да не се градат врски со вашата веб-страница и да уживате во ова големо парче бесплатен сообраќај.

Предмет на градење врски е огромен по себе, и ќе го научите со текот на времето и додека продолжите да експериментирате.

Сепак, постојат некои информации кои се од суштинско значење за да научите да започнете и да ги избегнувате најчестите замки.

Зошто линк зграда е важно

Ако сакавте да добиете нешто како фрижидер, што би направиле во такво сценарио?

Најверојатно ќе најдете продавница каде што можете да го купите производот, без разлика дали тоа е преку офлајн или онлајн трговци.

Единствената можност да одите во продавница и да купите фрижидер без да побарате некој за нивната препорака е кога знаете како да донесете информирана одлука.

Вие ќе одберете опција врз основа на вашето искуство, вашите желби или, можеби, преку препорака од некој пријател или член на семејството. Меѓутоа, ако за прв пат купувате фрижидер во вашиот живот и сакате да донесувате информирана одлука, што би направиле? Најверојатно, ќе барате некоја препорака од некој кој е запознаен за купување на фрижидер. Ќе му верувате на пресудата на тој човек и продолжете со купувањето, нели?
На World Wide Web е огромно место. Кога пребарувачите мора да одговорат на барањето на посетителот, тие изгледаат на интернет за појавување на резултатите. Бидејќи постојат многу веб-сајтови кои можат да понудат истите информации, за пребарувачите е тешко да ги рангираат најдобрите сајтови високо во редоследот на резултатите од пребарувањето. Во такво сценарио, линковите помагаат.
Да речеме дека имате веб-страница за патувања каде што ви пружаат услуги за да резервирате билети и сместување во разни хотели во вашата земја. Сега, ако имате дојдовни линкови до вашиот сајт од некои од водечките авиокомпании или хотели, тоа во голема мера ќе биде од корист на вашата веб-страница и ќе ви помогне да стекнете повисок ранг на SERPs (Search Engine Results Pages) кога ќе се спореди со други сајтови кои се слични со твое. Линковите се еквивалентни на доверба..
Кога две сајтови се слични во содржината, оној што добива повисок ранг е страницата која има најголема доверба со пребарувачите .

Кога ќе креирате линкови до други веб-страници, Вие споделувате искуство и доверба меѓусебно на вашата тема. Пребарувачите сакаат да ги поврзуваат.

Влезни и излезни врски

Влезни линкови се оние врски кои доаѓаат од други веб-страници, додека излезни линкови се однесуваат на оние кои испраќаат посетител од вашата веб-страница на некоја друга интернет-страница.
Влезни линкови покажуваат колку други веб страници ви веруваат и излезни врски покажуваат колку доверба ја ставате на другата страна .

Квалитет на врската

Квалитетот е секогаш важен за луѓето, а тоа е исто така нешто што пребарувачите ја вложуваат вредноста.

Нивната цел е да ги претстават најрелевантните и најважните резултати на барањето на корисникот, истовремено изкривајќи ги плевелите или посредниците на куп.

Ова значи дека тие се осигуруваат дека секогаш ги добивате вистинските резултати од вистинските места.

Што е врската квалитет?

Ова е важен фактор кој им помага на пребарувачите да го одредат квалитетот и доверливоста на веб-страница.

Кога градите линкови до вашата веб-страница, важно е дека тие доаѓаат од доверливи и висококвалитетни сајтови.

Бидејќи постојат бескрајни веб-страници на одредена тема за вашата веб-страница за да се поврзат и да добијат врски за возврат, и на крајот да се здобијат со висок ранг на страниците со резултати од пребарување, од витално значење е тие врски да бидат од врвни места во дадена категорија.

Семалт линкови од висококвалитетни сајтови се знак дека таквите веб-страници ви веруваат и овие дојдовни линкови раскажуваат на пребарувачите дека вашиот веб-сајт исто така може да има нешто корисно за потрошувачот да гледа.

Ова е вид на препорака што ќе ја барате кога купувате фрижидер, како што беше дискутирано погоре.

Вие ги вреднувате само препораките за поединечен предмет од страна на некој кој е орган за таа конкретна тема Source .

Колку повеќе висококвалитетни дојдовни линкови може да успеете да стигнете до вашата веб-страница, толку подобро ќе имате рангирањето!

November 27, 2017