Back to Question Center
0

Најдобри совети од Твитер од Семалт Дигитални Услуги

1 answers:

Твитер е една од најдобрите и широко популарни платформи за социјални медиуми. Тоа е лесен начин за да добиете повеќе следбеници, повеќе кликвания и акции онлајн. Со споделување на вашата содржина на Твитер, може да бидете сигурни дека ќе добиете многу видливост, врз основа на бројот на вашите следбеници. Твитер претставува многу можности за маркетинг и нуди различни шанси за дистрибуирање на содржини, ангажирање луѓе на интернет и промовирање на вашиот бренд - dominio web gratis argentina map. Еве, Artem Abgarian, Семелт Високи менаџер за успех на клиентите, разговараше за некои од најдобрите начини за да добиете поголема вредност на вашите твитови и профилите на социјалните медиуми.

Распоред вашите твитови често

Мора да се обрне внимание на закажување вашите мислења и сликата поврзани со твитови во оптимално време. Една од главните грешки што ги правиме е дека не ги споделуваме постовите и не ја ажурираме нашата сметка на Твитер. Важно е да споделувате работи и ангажирање на работи три до четири пати на ден, така што се повеќе и повеќе луѓе ќе бидат привлечени кон вашите твитови. Со тоа ќе гарантирате дека ќе го зголемите бројот на вашите следбеници на Твитер и ќе можете да го ширите вашиот збор на подобар начин. Се препорачува да направите распоред секој час, така што вашите следбеници остануваат ангажирани.

Креирај нова почетна страница со сосема нови списоци

Откажи содржина на Твитер

Ако мислите дека споделување на содржини еднаш на време на Твитер е доволно, дозволете ми да ви кажам дека сте направиле ужасна грешка. Различни технолошките експерти и дигиталните продавачи тврдат дека пренасочувањето на содржината на Твитер и Фејсбук е од суштинско значење за опстанокот на брендот на интернет. Така, не треба да престанете да ја споделувате содржината откако ќе се сподели. Наместо тоа, сега треба да ги споделувате пријатните работи за да бидете сигурни дека нивото на ангажирање на корисниците се одржува во целост.

Игнорирајте го соодносот на следниве следбеници

Нема потреба да се грижите за вашиот следен-следбеник сооднос. Наместо тоа, треба да продолжите да работите напорно и да споделувате нови работи на Твитер, без разлика колку многу следбеници имате онлајн. Посвети поголемо внимание на ангажманот на вашите корисници отколку проверка на односот на следните следбеници еднаш или два пати на ден. Дозволете ми овде да ви кажам дека тоа сигурно ќе го зголеми присуството на социјалните медиуми и ќе го задржи вашиот бренд во живо на вашите следбеници на Твитер за цел живот.

Заклучок

На крајот, би сакале да кажеме дека постојат тони Твитер програми и алатки кои можат да управуваат со квалитетот на вашите следбеници. Можете да ги користите овие алатки за да ги откриете и да ги блокирате лажните сметки. Бидете сигурни дека следбениците што ги добивате се автентични и легитимни, така што квалитетите на вашата веб-страница, како и присуството на социјалните медиуми се одржуваат до крајот.

November 29, 2017