Back to Question Center
0

Најдобрите Филтри Семалт Експерт може да Ви препорача за Вашата Google Анализа

1 answers:

Онлајн присуство на веб-страница е основно средство за сопственикот на веб страната. Одлуките кои се одлучуваат во врска со сообраќајот на веб страната на одредена веб-локација, зависи од статистиката за сообраќај на веб-сајтот регистрирана во алатките за следење, како што е стандардната Google Analytics. Google Analytics може да ја олесни идентификацијата на реферали за спам што прават лажни регистри - شركة غسيل منازل بالدمام. Изненадувачки е што повеќето сопственици на веб-сајтови не успеваат да вршат прецизно следење на нивните веб-страници.

Соодветните филтри кои генерираат соодветни броеви, како одраз на реалниот сообраќај, а не реферали за спам, можат да обезбедат регистрација на вредни податоци во Google анализи.

Рос Барбер, Менаџер за успех на клиентите на Semalt , нуди чекор по чекор упатство за користење на Google Analytics за актуелен мониторинг процес.

веб-страниците треба да имаат филтри

Користењето на филтрите на Google Analytics обезбедува опции како што се исклучување на механизми за регистрирање на повторени трансакции. Автоматизираната филтрација на податоци не е сигурна. Осигурајте се да користите еден филтриран и еден нефилтриран приказ на конзолата на Google Analytics за да ја осигурате безбедноста од реферали за спам. Важно е да се истражат и да се разбере што е потребно во процесот на филтрирање.

1. Исклучи внатрешна IP адреса

Исклучете ја вашата IP адреса и која било друга адреса која не е предмет на следење и внесете ја IP адресата што е потребна за исклучување.

 • Одберете Предефинирано на Тип на филтер
 • Во менито Исклучи изберете "Тоа се еднакви" на "Сообраќај од IP адреса"..
 • Додадете ја вашата IP адреса и секоја дополнителна адреса под слот за IP адреса

2. Исклучи BOTS

Исклучувањето на BOTS индексирање и лажни веб-сесии предизвикани од реферали за спам можат да избегнат регистрација на Google Analytics преку следните чекори:

 • Земете го филтерот како прилагоден
 • Кликнете на Исклучи
 • Под Филтерско поле кликнете на организацијата на ISP
 • Под филтер моделот копирајте и ставете - ^ (microsoft corp (oration)? | Inktomi corporation | yahoo! Inc. | Google inc. | Stumbleupon inc.) $ | Gomez

3. Вклучи само домен

Злонамерните лица можат да го следат изворниот код на веб страната за крадење на кодот за следење на Google анализи за да пријавуваат неточни податоци. Замена на YourDomainHere со името на веб страната обезбедува сигурност.

 • Тип на филтер - прилагодено
 • Вклучи
 • Филтерско поле - име на хост
 • Шаблон на филтри - YourDomainHere \ .com
 • Ако сајтот е (.ORG) не заборавајте да го замени (.com) со (. ORG) итн

4. Исклучи ги сите параметри за пребарување

Овој напреден филтер следи на една страница / посета на една страница за да пронајде повеќе страници регистрирани како единствени во Google анализи. Под напредниот филтер одете на:

 • Поле А >> Барам URL >> (. *) \?
 • Поле Б >> ОСТАНАТ БЛАНК
 • поле ИЗЛЕЗ ДО >> Барам URL >> $ A1

5. Додајте име на хост во URL-то

Да се ​​направи точен запис за изворот на посетите, особено ако повеќе домени ја снабдуваат почетната страница преку под-домени или под-папки со помош на Напредниот филтер под Прилагодено го олеснува пријавувањето на аналитика до единственото име на хост. Под напредните филтри на прилагоден клуч во:

 • Поле A >> име на домаќинот >> (..*
 • Поле Б >> Барам URL >> (. *)
 • поле ИЗЛЕЗ ДО >> Барам URL >> $ A1 $ B1

6. URL-адреса на мали букви за запирање на дупликат содржина

Овој редок филтер обезбедува страници да пријавуваат мали букви само за да се избегнат дуплираните резултати предизвикани од извештаи од URL на горниот случај.

 • Оди до прилагодено
 • Изберете мала кутија
 • Изберете мали букви под URL за барање

7. Целосна референтна URL адреса

Овој филтер го изложува вистинското име на рефералот за спам што се рефлектира на Google Analytics.

 • Поле A >> Hostname >> (. *)
 • Поле Б >> Оставете празно
 • Теренски ВЛЕЗ НА >> Кориснички дефиниран >> $ A1

8. УС Шверц Само

Филтри во Google анализи можат да постигнат сопствен сообраќај според местото. Одете на:

 • Прилагодено
 • Вклучи
 • Земја
 • САД

9. Исклучи референци на Дух

Исто како спам референции, духот реферали регистрираат лажни сообраќај во Google анализи.

 • Прилагодено
 • Исклучи
 • упатување
 • Сценарио - Копирај и вметни: бесплатни социјални копчиња \ .com | копчиња за вашиот веб-сајт \ .com | Најдобра оптимизација-понуда \ .com | get-free-traffic-now \ .com

Обезбедените информации можат да бидат огромни за да бараат повеќе објаснување. Ве молиме контактирајте не за персонализирана помош.

November 28, 2017