Back to Question Center
0

Најдобрите Трендови за оптимизација во 2017 година: Увид од Семант

1 answers:

Во 2017 година се појавија нови трендови за оптимизација на пребарувачот. Оваа промена следиобјавувањето на новите критериуми за алгоритам развиени од Google. Принципот дава поголема тежина на оптимизација за аспекти, како што се квалитетот на содржината ирелевантност, како и мобилни пријателски иницијативи. Во исто време, старите тактики, како што се кутијата со клучни зборови, се сметаат за црна шапкаалатки, кои предизвикуваат казни.

Ник Чајковски, експерт Семалт Дигитални услуги дава некои оптимизација за идеи, кои можат да направат вашиот сајт ранг брзо оваа година.

1 - de web hosting. Очекувајте континуиран акцент на мобилен

Google нуди мобилни веб-страници. Во изминатите две децении,мобилните телефони полека ги заменуваат работните површини во прелистувањето на интернет. Од 2015 година, Гугл објави дека мобилните веб-странициќе бидат критериуми за Google да рангира веб-страници. Покрај тоа, веб-сајтови кои немаат мобилна стил на интерфејс добиваатказна за добивање ниски нивоа. Google, исто така, јасно стави до знаење дека наскоро ќе се подели на индексирање на мобилни и десктоп веб-сајтови. Заоваа причина, градење на веб-сајтови треба да ги направи мобилни пријателски, да ги оптимизираат мобилните пребарувања и да ја зголемат реактивноста настраната. Мобилниот индекс ќе ги направи таквите веб-страници рангирани високо.

2. Очекувајте повеќе локации да заземаат забрзани мобилни страници (AMP)

Од 2015 година, AMP е тренд кога станува збор за оптимизирање на веб-странициза мобилни пребарувачи. Од донесувањето на мобилна пријателска иницијатива, AMP е еден од начините за да се осигурате дека веб-страницата има UEO..AMP оптоварување до 5 пати побрзо и во исто време, го зачувува користењето на податоците до 8 пати повеќе од нормалниот начин на кој корисниците консумираат.

3. Важноста на корисничкото искуство за оптимизација (UEO) ќе се зголеми

Google советува онлајн пазарот и веб-градители да стават поголем акцентза градење квалитетни веб-сајтови. Google се потпира на фактори како што се едноставноста, леснотијата на користење, навигацијата и пристапноста. Веб-страница треба да дадена корисникот добар прелистување искуство за тоа да се рангира прв во пребарувачите.

4. Гласовното пребарување е во пораст

Гласовното пребарување се одбира како еден од методите за вршење на пребарувања.Софтвер како Siri, Cortana и Google Now користи гласовни команди за поставување пребарувања во пребарувачот. Веб програмерите треба да вложатво ова ново поле, особено со порастот на уредите што користат интернет, како што се паметните телевизори.

5. Содржината е сега фокусирана на намери

SEO е таргетирање клучни зборови истражување. Сепак, Google сега е ориентиран кон пребарувач.Google ќе рангира содржина која има голем интерес кај публиката. Параметри како што се стапка на отскокнување, време на ангажманот и посетените странициќе бидат некои од факторите во рангирањето повисоко на страниците со резултатите од пребарувањето на Google (SERPs).

Заклучок

Како дигитален продавач, треба да остане буден и подготвен да остане во чекор сопромени. За оваа година, неколку измени се направени од страна на повеќето пребарувачи. Од AMP промени на мобилен-прв оптимизација. Овие променинаправија неколку трендови за промена на традиционалната практика за пребарување. По советите споменати погоре, може да биде подготвен запромени кои се последица на добивање на добар пласман на пребарувачите.

November 27, 2017