Back to Question Center
0

Прашајте експерт од Семалт: Дали вреди да се користи за Google пораки за Google My Business?

1 answers:

Со Google My Business достапен за мали бизниси, сега можете активно да ги искористите локалните SEO услуги за оптимизација на пребарувачот .

Мајкл Браун, Менаџер за успех на клиентите на Semalt , гарантира дека апликацијата им овозможува на МСП да креираат бесплатна сметка од која можат да управуваат како нивниот бизнис се појавува на интернет.

Како функционира Google Posts

За објавување на работа во "Мојот бизнис на Google" е прилично едноставна. Кога сте најавени на контролната табла Мој бизнис, одете до полето "мислења" што треба да биде на левата страна на екранот. Од таму постои опција да се создаде нов пост. Бизнисите можат да ги користат мислењата за:

  • објавува дневни промоции или нови промоции
  • Промоција на нови или претстојните настани
  • Означете ги најпродаваните производи или нови записи

Користете Google мислења или не?

Придонесот за користење на постови на Google се уште е тешко да се одреди, бидејќи е сè уште релативно нов - business intelligence tools reporting services. Не е можно да се пресмета видливоста на страницата, и Google не ги тестира целосно ограничувањата на објавите. Сепак, лесно и бесплатно е да се создаде пост кој покажува дека има голем потенцијал..

Најдобри практики на Google

Како што е сè друго што се однесува на Google, постојат некои најдобри практики кои мора да ги следат при креирањето и менаџирањето на нивните мислења.

Избегнувајте преголемо користење на промотивен и продажен јазик

Google забранува употреба на гримастички јазик како оној кој нуди попусти како "BOGO 50% off !!!" бидејќи тие го третираат како спам реклами. Ако алгоритмите за пребарување добиваат отчукување на такви објави, тие го отстрануваат и го казнуваат сопственикот. Треба да се искористи шансата да се продаваат на органски информации за купувачите што ги прави свесни за тоа што моментално го прави бизнисот.

Бидете описни во секој пост со вклучување што е можно повеќе информации

Бидејќи Google обезбедува неколку празни полиња за пополнување на информации, на сопственикот на компанијата е да се осигура дека тие пополнуваат колку што можат повеќе информации. Околните наслови и добро фокусираните слики треба да помогнат да го привлечат вниманието на корисникот и да ги однесат на страницата. Понекогаш, клиентите наоѓаат детални содржини за овој пост доста корисни. Во прилог на ова, колку повеќе информации, толку поголеми се шансите дека алгоритмите за индексирање ќе го фати соодветниот клучен збор.

Навремено и лично

Пораките преку платформата треба да ги информираат за временски сензитивни прашања. Кога ќе престанат да станат релевантни, постои можност трајно да ги избришете, или да ги преработите за да служат за друга цел. Добивањето на личноста со мислењата гарантира дека постои одредена привлечност кон локалната целна публика.

Не занемарување на локалниот оптимизација план

Пласман на пребарување е континуиран процес и затоа треба да се вложи напорот за одржување на локалните пребарувачки услуги за оптимизација. Тоа значи привлекување повеќе линкови, производство на содржини експлицитни за локалните потрошувачи и собирање позитивни критики.

Не е кажувано како ќе бидат корисни мислења за сопственикот на малите бизниси, но можат да помогнат во промоцијата на настани, понуди и новости за нивните брендови.

November 29, 2017