Back to Question Center
0

Прашајте експерт за Семалт: Каква корисна алатка на Google Analytics за бизнисите

1 answers:

Google е еден од најпознатите и влијателни пребарувач . Неодамна објави дека сите корисници на Анализа ќе можат да пристапат до извештаите за бенчмаркинг за индустријата преку нивната табла во наредните месеци. Овие извештаи нека веб-администраторите имаат увид на нивните веб-сајтови - computer support llc reviews. Плус, тие добиваат идеја за тоа што се движи овие денови и како да се здобијат со моќен сообраќај кон нивните веб-сајтови, со тоа што добро функционираат во очите на Google.

Андреј Дихан, Менаџер за успех на клиентите на Семалт , овде гледа на некои релевантни и практични совети во врска со ова.

Точно е дека извештаите за бенчмаркинг сеуште не се достапни за сите сопственици на веб-страниците. Сепак, ова е добар начин да се обезбедат информации за стапката на отскокнување, седниците и квалитетот на вашите статии. Можете исто така да знаете каков тип на прекинати врски е присутен и како да ги подобрите. Плус, корисниците добиваат идеја за тоа што уредите ги користат нивните посетители за да ги проверат своите веб-страници. Google, исто така, ги посочи мапите и топлинските локации преку извештаите за бенчмаркинг за да им обезбеди на своите корисници многу можности да се подобрат.

Важно е да се овозможи бенчмарк, бидејќи тоа е единствениот начин за пристап до податоците во делот Публика во таблата со аналитика..Речиси сите големи веб-администратори ги користат извештаите за бенчмаркинг, вклучувајќи Twiddy, која е туристичка компанија. Ги идентификува можностите за раст во индустријата преку извештаите за бенчмаркинг. Според извршниот директор на Twiddy, Рос Twiddy, тие ги добиваат резултатите со аналитика и извештаи за бенчмаркинг за да имаат идеја за тоа што треба да го целат и колку луѓе се заинтересирани за нивните производи и услуги.

Користете споредба на анализи за вашиот бизнис

Без разлика дали управувате со голем бизнис или организација со мала големина, мора да искористите анализа на аналитика за вашата компанија. Тоа им помага на бизнисмените да се фокусираат на она што е трендовски, што најдобро може да работи за нив и како да ги подобрат своите бизниси и да ги добијат посакуваните резултати. Исто така, гарантира дека имаме точни податоци. Плус, лесно можеме да ја анализираме и оцениме стапката на отскокнување на нашите сајтови. До сега, Google Analytics ни даде многу сознанија за тоа колку добро нашите веб-сајтови се извршуваат. Сепак, анализата на аналитика е начин да се утврди како можеме да ги подобриме нашите сајтови и како да поставите реални цели.

Приоритети на можностите за подобрување

Како го споредувате вашиот сајт со другите во индустријата? Тоа е она на што треба да обрнете внимание. Користејќи репер извештаи, можете брзо да дознаете кои видови на напори на вашиот сајт треба за подобри резултати. Така, ќе заштедите многу време и може да се фокусирате на вистинските работи. Кога имате пристап до овие извештаи, можете лесно да ги измерите перформансите на вашата страница и да дадете приоритет за можностите за подобрување во голема мера.

Постави реални цели

Тоа е безбедно да се каже дека репер извештаи може да ви помогне да поставите реални цели. Тоа може да ви даде информации за тоа како подобро да се споредувате со своите врсници и како да ги поразите во индустријата. Тоа е задолжително стапка на отскокнување на вашиот сајт не надминува педесет проценти. Ако тоа се случи, тогаш има шанси дека ќе изгубите поголем дел од вашите посетители и вашето рангирање во Google може да биде засегнато.

November 29, 2017