Back to Question Center
0

Работи што треба да се води во врска со оптимизација - Semalt Expert

1 answers:

Како оптимизација продолжува да се развива, пазарот треба да ја промени својата тактика. Оливер Кинг, експерт од Селталт , вели дека постојат понапредни и поефикасни модели на оптимизација за пребарување секој ден. Тоа е одговор на промените како што се оние од Google, кои го модифицираа својот алгоритам за да осигураат дека луѓето не ги измамуваат или ги експлоатираат. Колку што е одлична стратегија за спречување на нечесноста, тоа исто така значи дека пазарот ќе мора да ги релаксира концептите на оптимизација

Важноста за враќање на вложувањата

Осигурување дека еден цели на клучни зборови за да се зголеми рангирање е добра работа за бизнис. Сепак, рангирањето високо во рангирањето на пребарувањето не значи дека еден максимизира на приходи. Ефикасно е да се користат алатки како KISSmetrics или RJMetrics за да се следат клиентите и најчесто користените пребарувања - sf computer repair. Тие во крајна линија доведоа до финансиски успех на брендот. Луѓето треба да престанат да претпоставуваат дека релативната популарност е дефинитивен позитивен ROI.

Мобилно пријателство

Времињата се менуваат кога луѓето можат само да пристапат на интернет преку компјутерот. Со зголемената сопственост на паметни телефони, луѓето продолжуваат да прават мобилни уреди доминантниот gadget кој се користи за изведување пребарувања. Google се обидува да ја промовира оваа употреба, осигурувајќи дека сајтовите што се рангираат високо на SERP имаат мобилни оптимизирани веб-страници за нивните брендови. Веб-страниците кои не се мобилизирани оптимизирани често имаат бавно оптоварување кое влијае на општите оптимизација. Секогаш бидете сигурни дека нема ништо што ја попречува брзината на оптоварувањето на страницата на мобилниот уред, ако сајтот е оптимизиран за мобилни уреди.

Одете широко

Маркетите долго време користат долгорочни и долгорочни клучни зборови за нивната оптимизација. Сегашниот алгоритам на Hummingbird е многу попаметен и сака да се осигура дека ги враќа резултатите за двата вида Клучните зборови. Користејќи широки клучни зборови, алгоритмот дава можност да ја разбере содржината и контекстот што го бара, а со тоа и подобрување на сообраќајот на страницата.

изразени Vs. Имплицирано

Изразените линкови се оние што директно поврзуваат на страницата. Имплицирани линкови се случуваат кога друга страна ја споменува содржината на страницата на сопственикот. Секое спомнување од друга страна делува како гласање за доверба и Google го третира ова како израз на популарност. Тоа првенствено тежи на важноста на сајтот и колку луѓе зборуваат за тоа.

ефективна содржина маркетинг

Нема смисла да се има оптимизација за маркетинг кампања ако нема вредни содржини за поддршка на тоа. Ако некој не може целосно да ја продаде содржината, тогаш SEO станува бескорисна. Квалитетот на оваа содржина секогаш ќе има предност на квантитетот. Постојат два методи за да имате квалитетна содржина: да користите статистики на клучни зборови за да ја зголемите видливоста, размена на гостувачки блогови, нудејќи проширен индекс на најчесто поставувани прашања и објавување на содржини за кои вредни и најчесто користени ресурси сакаат да се поврзат.

Справување со негативни оптимизација

Тоа е речиси невозможно да се спречи злонамерни оптимизација кампања против сајт. Сепак, со помош на Google Webmaster Tools, можно е да ја сочувате штетата. Преку него, може да се следи и следи сите статистики за да се утврди сомнителното однесување. Колку побрзо се идентификуваат овие закани, толку побрзо може да се бори назад. Необележаните негативни оптимизација може да резултираат со казни од Google.

Градење на односи

Осигурајте се да имате односи со други основани продавачи во тековната нишка интерес. Односите во одреден момент може да бидат од корист кога луѓето со иста целна група сакаат да работат заедно.

November 29, 2017
Работи што треба да се води во врска со оптимизација - Semalt Expert
Reply