Back to Question Center
0

Сè што треба да знаете за оптимизација - Semalt Expert

1 answers:

Пребарување Engine Optimization е дигитален маркетинг техника поради која корисниците добиваат сообраќај од посетителите на пребарувачот во потрага по некои специфични типови на содржини од веб страната. SEO вклучува значајни аспекти на маркетинг содржини и дигитални маркетинг дизајни, кои имаат тенденција да влијаат врз начинот на кој веб-сајтовите комуницираат со нивните клиенти. На ист начин, веб-страниците имаат тенденција да влијаат на нивниот ранг во начинот на кој пребарувачот алгоритам произведува редовите на SERPs. SEO може да направи вашата веб-страница да постигне поволна позиција во пребарувачите за некои специфични термини за пребарување. Успешните компании имаат повеќе оптимизација за сајтови за нивните веб-сајтови. Лиза Мичел, менаџер за успех на клиентите од Semalt , смета дека некои од најдобрите работи што треба да ги знаете се:

1. Креирај добра содржина. Содржината релевантност е еден од најдобрите методи што го прави веб-сајт ранг и на пребарувачите. Како резултат на тоа, треба да напишете содржина која е релевантна, како и авторитативна во вашата лажат. Алгоритмите за пребарување на моторот можат да ве рангираат високо на SERP на клучните зборови кои се присутни во вашата содржина.

2. UX е важно. Распоредот на страната игра клучна улога во правењето на вашата веб-страница привлечна. Корисникот има тенденција да има високо време на ангажман на веб-страница која е добра, отколку онаа што не е атрактивна. UX е еден од факторите за рангирање што може да ја направи вашата страница прва да се појави на страната за пребарување на Google. Треба да размислите да инвестирате некој одличен допир на дизајнот на вашата веб-страница.

3. Backlinking е важно. Дел од други оптимизација за активности како пребарување на клучни зборови, важно е да се создадат добри легитимни линкови за апликација на вашата веб-страница и други активности. Линкови кои укажуваат на вашата веб-страница го зголемуваат авторитетот на вашиот домен што го прави истакнат во резултатите од пребарувањето..Можете да имаат корист од сообраќајот што може да дојде од корисни оптимизација активности како што е гостин објавување и да дадат донации на непрофитни организации.

4. Моќта на аналитиката. Некои алатки кои нудат бизнис метрика може да бидат од голема важност за веб-мајсторот кога вршат оптимизација. На пример, можете да го следите и следите напредокот на вашата оптимизација кампања користејќи ги овие алатки. Исто така е можно да се направат потребните прилагодувања за начинот на кој алатките работат на вашата веб-страница. Доминирање во вашиот лажат може да биде лесно против главните конкуренти на начинот на кој работи вашиот сајт. Можете да постигнете бројни придобивки што го прават вашиот сајт одличен во кампањата за оптимизација.

5. Социјални медиумски маркетинг прашања. Еден од начините како информации добива вирусна е преку споделување. Сајтовите на социјалните медиуми го прават својот приход со споделување на вирусни содржини. Корисниците може да преминат линкови до вашата веб-страна преку мрежи на заинтересирани страни.

6. Создавањето содржини е само дел од SEO. Содржината маркетингот е важна техника која пазарот треба да ја користат во своите кампањи. На пример, можно е да се направи успешна маркетинг кампања при правењето содржини за вашата веб-страница. За жал, тоа само претставува половина од вкупниот оптимизација процес.

7. Избегнувајте казни на Google. Црна шапка оптимизација може да чини вашата веб-страница на крута казна за пласман. Избегнувајте нелегални тактики како клучни зборови кутии, како и примена на негативни оптимизација за вашиот конкурент. Овој процес може да го подобри начинот на кој луѓето комуницираат со вашата веб-страница Source .

November 29, 2017