Back to Question Center
0

Semalt: 5 причини зошто не добивате доволно хитови на сајтот

1 answers:

Следното е листа на пет области кои редовно се занемаруваат, бидејќи сопственикот или не разбира како работат или како да се справат со нив. Забележете дека промените не претставуваат позитивни резултати веднаш и бараат трпеливост.

Џејсон Адлер, Менаџер за успех на клиентите на Semalt Дигитални услуги, објаснува овде најчестите грешки во оптимизација.

1. Не е доволно добра содржина

Во моментов пребарувачите , особено Гугл, третираат квалитет на содржината со големо значење и ги поставуваат своите алгоритми за да осигураат дека тие само зафаќаат добра содржина - doccia dada curva. Ниско-квалитетна содржина и целокупната веб-страница се претходник на ниски посети на веб-страници и минимизиран сообраќај. Освен пребарувачите, социјалните медиуми, исто така, имаат индиректно влијание врз рангирањето и веб сообраќај .

Содржината која сигурно ќе го зголеми сообраќајот ги задоволува сите совети за пишување, кои работат по Панда и Пингвин, објавени на високо авторитативна страница, добро истражувани и непристрасни.

2. Намерата за зборови со висока конкуренција

Тоа главно се однесува на пребарувачите. Многу веб-сајтови се натпреваруваат да бидат на првата страница на SERP, која има само десет слотови. Пребарувачите се обидуваат да ги прикажат најпосакуваните сајтови на овие први десет позиции. Повеќето од овие сајтови се свесни за најпопуларните клучни зборови кои се користат на пазарот..Поради оваа конкуренција, се обидува да се рангира за истите популарни клучни зборови за претстојниот веб-сајт е тешко.

Бидејќи популарните клучни зборови се надвор од прашање, алтернатива е да се користи долгата патека. Вклучете ги клучните зборови со долга опашка при користење на алатката за клучни зборови на Google, бидејќи имаат помала конкуренција. Веб-страницата на сообраќајот не може да биде колку што популарните клучни зборови, туку е одличен начин за подобрување на перцепцијата за доверба од пребарувачите.

3. Бавна веб-страница

Google користи брзина како ранг-фактор, бидејќи сака да го максимизира искуството на корисникот. И покрај тоа, поголема е веројатноста корисниците повторно да ја разгледаат веб-страницата со брз товар. Ако се влоши бавно, корисниците ќе излезат од страната. Веб-страницата или страната може да добијат сообраќај за референции од други извори, но не успеваат да ја исполнат минималната брзина на товарење од 4-5 секунди, што ги наведува посетителите да заминат без да гледаат ништо. Ако времето за товарење се зголемува на веб-страница, тогаш хитрите на веб-страницата сигурно ќе се подобрат, што исто така има тенденција да расте сообраќај. Таа исто така ги максимизира шансите да се појави во првите десет места.

4. Хит од Панда или Пингвин

Промените во алгоритмот на пребарувачот може да влијаат на тоа како веб-сајтот е рангиран на SERP, и, следствено, количината на добиениот сообраќај. Доколку Panda или Penguins ја погоди вашата веб-локација, тогаш искуството во сообраќајот значително продолжува да опаѓа секој ден. Споредете го извештајот на Google Analytics со тоа кога сообраќајот почна да опаѓа, кога Google направи надградби на нивниот алгоритам. Ако постои корелација, продолжете да направите некои промени, како и да закрепнете веб сообраќај.

Ако не беше ниту една од двете, тогаш можеби е сè уште млада, има малку содржини, нема докази за употреба на социјални медиуми, нема алтернативни извори на сообраќај или се прават една или повеќе од наведените грешки во оптимизација

5. Најмен погрешен оптимизација фирма

Постојат многу самопрогласени оптимизација специјалисти на веб денес. Изборот на погрешна компанија за оптимизација може да го чини бизнисот на својот сообраќај и други можности. Не верувајте во сè што се појавува на интернет. Потврдете и потврдете го секое лице или група што ја преземате за оптимизација за анализа.

November 29, 2017