Back to Question Center
0

Семалт дефинира добрите и лошите страни на вршење на оптимизација за себе и Агенцијата за вработување

1 answers:

Ако сакате некое онлајн присуство на пребарувачите за вашата веб-страница,ќе ви требаат одлични услуги за оптимизација за да ги постигнете посакуваните резултати. Професионална оптимизација за услуги може да бидат обезбедени од фирма за оптимизација, или можете даодлучи сами да ги извршувате задачите. На пример, ако вашата веб-страница се занимава со чувствителни содржини или високо конкурентни ниши, како што се тежинатагубење, здравствени или финансиски услуги, правејќи оптимизација себе може да биде исклучително тешко. Оваа ситуација може да ве остави со следновоопции:

  • Учење оптимизација себе
  • Вработување во куќа експерт
  • Outsourcing вашиот оптимизација

Вработувањето и аутсорсингот се претпоставува да се најдат искусни експерти кои им помагаат на рангвеб-страницата во органското пребарување. Оптимизацијата за пребарувачите е долг процес и често е бавен и несигурен. Инвестирање aодредена сума на пари и време може да значи многу за рангирањето на пребарувањето. Кога сте спремни сами да направите SEO, добро е да се разгледапотребните ресурси, барања и специфични фактори кои влијаат на оптимизација. Алтернативно, можете да ги ангажирате оние што го прават тоа за вас професионалнои брзо. Последната опција е да се најде реномирана компанија оптимизација која има искуство во рангирање на веб-страниците.

Ник Чайковски, менаџер за успех на клиентите Semalt Дигитални услуги дава насоки за тоа како можете да направите одлука за водење ефикасен оптимизација.

1. Предвремени трошоци

Финансиските фактори се далеку од најважните фактори. УчењеSEO за вашата веб-страница може да биде совршена идеја. Меѓутоа, може брзо да дознаете дека можеби ќе треба многу искусен тим во постигнувањетопонатамошни височини. Повеќето интернет-продавачи можат да наплаќаат по цена од 500 долари..Сепак, ако правиш оптимизација за голема компанија, овиебројките може да ескалираат до 10000.

2. Фактор на експертиза / ефикасност

SEO фирми имаат специјалисти кои имаат многу искуство во многу областина интернет маркетинг. Од суштинско значење е да се запрашате што точно би сакале за вашата веб-страница. На пример, агенција може да биде повеќеискусен во backlinking отколку во потрага по клучни зборови. Исто така, општите оптимизација може да значи приклучок на сите занаети, кои можеби не се соодветничувствителна содржина.

3. Ризикот од долготрајна неуспешна тракција

Кога работите со некоја компанија, може да се размери работи и проценканапредокот на оптимизација за напорите. Ако вашата агенција не произведува забележителни резултати за подолг временски период, важно е да се заменатсо економична опција. Запомни оптимизација не е еднократна работа и може да потрае повеќе од една година за да добие резултати.

4. Најдобар избор

Откако ќе одлучи што да направите за вашиот оптимизација, тоа е од суштинско значењеда избирате од перспектива на цена-за-корист. Во повеќето случаи, изборот на агенција ќе биде најповолен избор. Добар оптимизација за компанијататреба да ви помогне да ги вратите парите што ги вложивте ако не профитите.

Понекогаш, тешко е да се знае дали треба да направите оптимизација од себеили да ангажира тим. Во зависност од целта и капацитетот на работата што ја сакате, наоѓањето на најдобрата опција може да биде предизвикувачка задача. Има многукритериуми кои може да ги следи за да се решат овие ситуации. Сепак, минималниот буџет за оптимизација за помош месечно сметки во 100 $ иочигледно стручната помош ќе ви користи многу поголеми бенефиции отколку само тоа. Цртеж на нечиј искуство со грешки идостигнувања, можете да креирате подобра стратегија за долгорочен развој на вашите фирми и да ги избегнувате грешките што може да доведат до паѓање на рангирањето Source .

November 27, 2017