Back to Question Center
0

Семалт дели нејзините мисли за тоа како Епл би можел да го смени локалниот маркетинг оптимизација

1 answers:

Мајкл Браун, Семалт Менаџер за успех на купувачи, кажува дека Apple неодамна лансираше iPhone од 6-та генерација заедно со својот следен уред, Apple Watch. Иако многу компании експериментирале со smartwatches, влезот на Apple во технологијата што може да се носат може да го најави новиот начин на правење работи, вклучувајќи голема промена во локалниот оптимизација за маркетинг .

Сега Apple се чини дека сака да ги промени правилата на локалната оптимизација, ако го води локалниот бизнис, време е да се прилагоди на новиот начин на водење бизнис што го воведе компанијата за да ви помогне да останете пред вашите конкуренти.

Епл часовник: Донеси технологија погодна за носење во центарот на вниманието

Smartwatches се околу неколку години. Сепак, ниту еден од овие уреди не е фатен на пазарот - online slots with free signup bonus. Додека уреди со погоден за носене генерираа некои интереси, нивната продажба и осврти беа млаки. Но, тоа беше сè додека Apple Watch не беше лансиран. Одеднаш, пејзажот се промени и луѓето почнаа да ја земаат погодна за носење технологија сериозно.

Со функции како дигитален асистент, Apple Music и Apple Play, како и многу други апликации, Apple Watch им дава на своите конкуренти кандидира за своите пари.

Една од карактеристиките што ја дадоа конкуренцијата на Apple е неговата нова апликација за мапирање. Зошто е важна оваа апликација? Функцијата е одлична за локалната оптимизација, бидејќи наместо само прикажување на карта или обезбедување на звучни насоки, smartwatch користи систем познат како "haptic feedback" за да им даде насоки без звук без потреба од внесување на рацете.

Иако времето ќе покаже колку е практична оваа функција за навигација, интересот генериран од системот се чини дека е огромно за нов уред. И со оглед дека Apple е познат по испораката на висококвалитетни уреди, ова објаснува зошто јавноста збунува со возбуда над часовникот.

Интеракцијата на Сири со Бинг

Долго време, корисниците зависеа од пребарувач за да се лоцираат бизниси во нивниот локалитет.Досега, Google води пакет, особено за локалните резултати. Како резултат на тоа, повеќето локални оптимизација маркетинг напори се насочени според барањата на Google.

Сепак, со порастот на паметните телефони, повеќето корисници бараат информации за мобилни уреди, наместо нивните компјутери. Ова има ефект на менување на начинот на кој се прават прашања. Наместо конвенционалниот начин на пишување на пребарувања на клавијатури, корисниците ги разгледуваат нивните барања преку микрофони на паметни телефони. Со доаѓањето на Apple Watch, Сири, најверојатно, ќе го забрза новиот тренд и ќе ги поттикне корисниците да ги кажуваат своите прашања во споредба со пишувањето на нив.

Кога ќе побарате од Сири да побара ресторани со хамбургери во близина, дигиталниот асистент ќе го пополни екранот со неколку локални резултати. Додека Сири го користи Бинг за да ги обезбеди резултатите од пребарувањето, локалните продавачи најверојатно ќе се фокусираат на Бинг отколку на Гугл за да привлечат корисници на "Епл SmartWatch".

Епл Мапи

Епл воч ги карактеризира Епл Мапс како стандарден систем за навигација. Со години, повеќето луѓе ги користеле Google Maps, вклучувајќи ги и корисниците на iPhone. Тоа е веројатно да се промени, бидејќи часовникот најверојатно ќе ја поттикне новата генерација корисници на Apple Maps. Ова значи дека локалните продавачи ќе треба да преземат чекори за да осигураат дека корисниците можат да го најдат својот бизнис на Apple Maps.

Apple Maps се чини дека има поинаков пристап во споредба со своите конкуренти како што е Google кога се занимаваат со сопственици на бизниси. Наместо да го прифати пристапот "тврди вашиот бизнис", им овозможува на сопствениците на бизниси да ги идентификуваат своите вложувања и да дадат точни податоци во нивниот именик.

Додека локалните резултати од пребарувањето веќе прават огромни бранови со системот за откривање на IP базирани на Google, новата технологија на Apple може да доведе до нови, попрецизни резултати базирани на GPS. Ова можеби звучи шпекулативно, но нема никаква штета во предвидување на иднината

Мобилни купони и корисничка интеракција

Мобилните купони веќе стекнаа популарност кај корисниците на паметни телефони, вклучувајќи ги и интерактивните функции, како што се QR кодовите. Со текот на времето корисниците ќе бараат поголема софистицираност и непосредност, па ако најдете начин да ги задоволите нивните барања побрзо од вашата конкуренција, веројатно ќе добиете поголем дел од пазарот.

На крајот на краиштата, основите на локалното пребарување не смеат да се менуваат преку ноќ, но Apple Watch револутира како локалниот оптимизација за маркетинг е спроведен со години. Сега, продавачите и сопствениците на бизниси треба да поминуваат повеќе време оптимизирање на Apple Maps и Bing за да добијат конкурентска предност над нивните ривали.

November 29, 2017