Back to Question Center
0

Semalt Дигитален експерт објаснува што 404 грешки значи за оптимизација

1 answers:

Кои причини 404 не се пронајдени грешки? Дали ќе го повредат мојот ранг?Овие прашања се задржуваат во умовите на бренд менаџерите кога се појавуваат грешки "404 не се најдени".

Кога вашата страница ќе врати 404 грешки, прекините се закануваатдо UX (корисничко искуство). Секој пат кога еден посетител добива грешка 404, тој / таа е принуден да ја преиспита и отфрли, штозначи оставање на вашата страница. За менаџерите на брендови или дигиталните продавачи, грешките предизвикуваат паника кога ќе се забележатwebmaster алатки. За да се избегнат овие проблеми, Мајкл Браун, Менаџер за успех на клиентите Семалт Дигитални услуги,сеопфатно преглед на она што 404 грешки значи за вашата оптимизација и како да се елиминира нивното несакано влијание.

Како да се најдат 404 грешки?

Користете ги Google Webmaster Tools

Ова е една од најдобрите методи наоткривање на грешки директно од Google. Треба само да влезете во вашите алатки за веб-администратори, одете во Индексирање и кликнетеПогрешно грешки. Сите исчезнати URL-адреса ќе се појават на делот Не е пронајден. Можете дури и да проверите на графиконот нагрешки со текот на времето за подобра анализа

Пронаоѓачи на скршени врски

Денес, постојат многу екстензии на прелистувачи, па дури и бесплатнивеб-сајтови како што се Validator.w3org и Проверете ги моите врски. Овие лесно ќе ги идентификуваат прекините врски во вашата веб-страница.

Користење на вреска жаба SEO Пајакот

Слично на алатки за веб-администратори, SEO Spider ви помага да ги видите сите 404 не е пронајдена грешка.Преземете ја апликацијата. Инсталирајте оптимизиран Spider и внесете ја вашата веб-страница, потоа кликнете Crawl. 404 грешки ќе се појават во СтатусотКод табот..Можете исто така да го извезете извештајот како. CSV датотека.

Што 404 грешки значи за оптимизација и зошто треба да дејствувате веднаш?

Google цени дека 404 не е пронајдена грешки понекогаш се неизбежни.Затоа, вашата веб-страница нема да биде деиндексирана или казнета. Сепак, бидејќи главниот фокус на Google е обезбедување квалитет,вашата оптимизација веројатно ќе страда многу. Додека Google ботови ги пребарува внатрешните врски на вашата страница, ќе бидете обележани како забаване се заинтересирани да обезбедат подобро корисничко искуство. Со текот на времето, Google ќе престане да ги индексира вашите страници и сообраќајот драстично ќе се намали.

Маркетите треба да бидат загрижени повеќе за реакцијата наклиенти отколку на Google ботови. За вашите посетители, причината за грешката воопшто не е важно, за што се заинтересиранија добива содржината што ја сакаат. Повеќето посетители најчесто заминуваат на друга веб-страница, следат конкурент или излез. Овазначи губење на сообраќај, бидејќи клиентот не може да го направи следниот чекор кон конверзија. Како резултат на тоа, секогаш е претпазливоод вас ги идентификувате грешките што е можно поскоро и поправете ги на брз начин.

Како да се поправи 404 не е пронајдено грешки?

Кога ќе се појават 404 грешки, неопходно е да се олесни способноста на клиентите да се вратат на протокот.

Користете 301 постојано пренасочување

Ако одредена страница е отстранета или преместена,301 пренасочувања помагаат за поврзување на страницата со новата. 301 пренасочувања се добри, бидејќи тие не губат авторитет на страницата од претходната страница.

Користејќи Robots.txt

Датотеката robots.txt се користи за да им каже на Google ботови тоаодредени страници се отстранети и немате намера да ги запишете. Ова е одличен начин за решавање на грешка 404 кога многуод страниците се отстранети.

Исправување на спелувањето на грешки на вашите страници

Ако користите алатки за веб-администратори, можете лесно да ги идентификуватестраниците со прекинати врски. Проверете ги овие страници внимателно за да утврди дали врската е погрешно напишана и веднаш да ја поправите Source .

November 27, 2017