Back to Question Center
0

Semalt експерт дава Вредни SEO совети за тоа како да се подобри ефикасноста на веб страната

1 answers:

Всушност, постојат многу значајни аспекти кои треба да се земат предвид кога стесоздаваат веб-страница. Од структурирање страници до користење на специфични приклучоци, сè е важно кога станува збор за препознавање на вашиот сајтинтернет. Покрај тоа, тоа е многу важно за задоволување на вашите клиенти / читатели. Сите овие можат да се направат на вистинскиот начин сопомош на оптимизација за оптимизација (SEO) правила за конфигурирање на веб-страниците. Со исполнување на барањата за пребарување, вашата веб-страница добива повисок рангво резултатите од пребарувањето.

Тешкотијата, со која се соочуваат најголем дел од компаниите, е дека пребарувачитепостојано ги подобруваат и менуваат своите алгоритми, па затоа бара работа на специјалист, кој е во тек со најновите вести вообласта на оптимизација. Artem Abgarian, менаџер за успех на клиентите Семалт Дигитални услуги објаснува што можете да направите за да ја подобрите ефикасноста на вашиот веб-сајт.

Оптимизирање на сликите на веб-страницата

Дали знаевте дека секоја слика на вашиот веб-сајт може да се оптимизира? Да,насловот ви даде сликата и големината на сликата, сите може да се одрази на добра практика SEO. Можете да ги прилагодите вашите слики и да ги пребаруватемотор пријателски со алт-означување на секоја слика. Кога пребарувачите пребаруваат на интернет, вашите веб-страници ќе бидат вметнати како дел одрезултати. Намалувањето на големината на вашите слики помага да се забрза веб-брзината на вчитување, што може да го подобри вашиот веб-сајт пласман. Дајте слика aклучен збор-оддалечиме насловот што ќе им помогне на клиентите да најдат токму она што го бараат.

Елиминирање на содржински блокови

Дали некогаш сте кликнале на веб-страница, само за да дознаете што ви требаплаќаат за пристап до страницата? Па, повеќето луѓе ги напуштаат ваквите локации и никогаш не се враќаат. Вие не сакате вашата веб-страница да биде онаа што луѓето ја напуштаатдури и пред да видат што ви нудиме! Ако имате намера да имате блокиран дел од вашата страница, можеби за вашите претплатени членови,заклучи само тој дел. Остави ја целниот страница бесплатно. Елиминирање на сите непотребни форми и рекламни детектори, како и скокачки прозорци..

Ажурирање на вашата содржина

Пребарувачите треба веб-страниците редовно да ја ажурираат нивната содржинатие можат да им понудат на корисниците сигурни и навремени информации. Како такви, веб-страниците што вложуваат напори за редовно ажурирање на нивната содржина,се приоритетни од страна на алгоритмите. Имањето блог е сигурен начин да бидете сигурни дека вашата веб-страница не е исклучена од разгледувањеповисоки рангирања

Изберете добри наслови на адреси

Направете вашите пребарувачи за пребарувања пријателски со вклучување на услугите кои ги нудитево URL-то, или со избирање на добро име за вашата УРЛ-адреса. Вклучувајќи ја локацијата или географската област во вашата УРЛ исто така може да им помогне на пребарувачитеда ги поврзете вашите клиенти со вашата веб-страница.

Процес за мобилна оптимизација

Во светот кој сè повеќе станува мобилен, Google сега има посебеналгоритам за мобилни веб-страници. Поради оваа причина, вашиот веб-сајт мора да биде оптимизиран за мобилни телефони или да ризикува да биде казнет. Вашиотвеб дизајнер треба да биде во можност да изберете соодветен веб дизајн погоден за мобилни телефони. Не заборавајте да вклучите и дел од ЧППза оние кои сакаат глас-базирани пребарувања

Прицврстете ја брзината на товарење

Кога сè е кажано и направено, не заборавајте да работите на вчитувањето на вашиот веб-сајтбрзина. Размножувањето на вниманието на луѓето не е толку долго, и така, ако вашата веб-локација трае вечно да се вчита, веројатно е дека губите многу повеќеклиенти отколку што мислите. Тоа може да биде причината зошто вашата веб-страница не е конвертирање, како и треба. Размислете за гледање на сèшто потенцијално може да го забави вашиот сајт, од приклучоците до копчињата за споделување на социјалните медиуми, па дури и големината на сликитевашата страница.

Иако изгледот на страницата и дизајнот се важни, не заборавајте дека SEO енајважен фактор кој влијае на перформансите на вашиот веб-сајт. Цртеж на искуството на Семалт клиенти, запоставување на оптимизација во вашиотработната пракса може да ги направи маркетиншките напори на вашата компанија неефективни Source .

November 27, 2017