Back to Question Center
0

Semalt Експерт: Како да го поврзете Веб Дизајн и оптимизација

1 answers:

Пребарување Engine Optimization доживува драматични промениво текот на изминатите неколку години. На пример, во постарите денови, техники на црна шапка оптимизација, како клучни зборови кутии може да се направи ранг веб-сајт брзо наGoogle. Сепак, со напредокот на технологијата и мерките за пребарување, нови алгоритми се мери во однос на критериумите за рангирање навеб-сајтови во пребарувачите. Денес, дизајнерите на веб-сајтови имаат развиено подобри алатки кои можат да ви помогнат да ги интегрирате некои оптимистички аспекти водизајнирање на веб-страници. Секоја веб дизајн компанија треба да се интегрираат оптимизација за пракса во системот пред да се смета за веродостојна.

Кога креирате содржина за веб-страниците, земете го предвид инкорпорирањетона оптимизација за анализа техники, како што се вистински клучни зборови истражување. Пребарување Engine Optimization е крајната работа што ја прави содржината да се исполнатвашите маркетинг потреби и резултати во органски резултати од пребарувањето. Многу продавачи можат да користат внимателно избрани содржини, но сепак не успеваат да дојдатправилно рангирање од пребарувачите како Google. Во други случаи, бизнисите откриле дека нивните веб-сајтови се отфрлени од Googleза да не следат соодветни канали за маркетинг.

Макс Бел, менаџер за успех на клиентите Семалт Дигитални услуги укажува на веб дизајн компоненти кои се корисни во создавање на соодветни интерактивни веб содржина.

1. Користење на HTML5

HTML5 им овозможува на веб роботите и ботови од пребарувачитенајдете и индексира статичка содржина на веб-страница. Веб-страниците кои се креирани со помош на HTML5 се одговорни и имаат добро корисничко искуство.Веб-страниците треба да имаат доволно распределба на пропусниот опсег во хостинг-пакетот за да ја подобрат брзината на серверот, особено за време на инстанцина сообраќај. HTML5 веб-страниците го зголемуваат сообраќајот на корисникот на веб-страницата поради нивната сеопфатност и едноставност..

2. Отворени дизајн

одговорност на веб-страницата е техничка тактика која вклучува создавањевеб-страници кои се компатибилни со многу уреди и платформи, како и работа во многу прелистувачи или оперативни системи. Кога користите aодговорен дизајн, нема да ви треба да го вклучите URL-то за оптимизација. Како резултат на тоа, ќе имате корист од целосната поддршка за оптимизација која инаку би билаизгубени додека ги делат линковите од десктопот и мобилната верзија на веб-страницата.

3. Когнитивна дисонанца

Целни страници за одредена клучен збор во оптимизација треба да содржирелевантна содржина. Овој трик е важен, бидејќи повеќето луѓе прескокнуваат сайт, особено ако содржината е ирелевантна, не изгледа корисниили има премногу под-категории што ја прават веб-страницата групирана. Истакнатите врски на веб-страница треба да бидат на видлива локацијашто може да им олесни на корисниците да ги контролираат своите активности на страната. Запомнете, корисникот треба да биде крајната цел на која било успешнавеб дизајн.

4. Примена на клучни зборови

За SEO да бидат ефективни, треба да се користат помалку содржини коитреба да бидат повеќе информативни. Некои оптимизација експерти може да веруваат дека вклучувајќи и повеќе содржина во повеќе страници за да биде трик за да добиете поголем обем на пребарување.Сепак, просечното лице веројатно ќе се премести со помалку избор од многу опции. Важно е да ја вклучите целата содржина во категориитекои не се премногу или на друг начин публиката може лесно да се досадува. На пример, Google алатката како Hummingbird донела повеќе променишто може да направи повеќе под категории на една страница катастрофални за вашите оптимизација за напори.

Некои веб дизајн карактеристики се критични за целата оптимизација тактикаработа. За да се развие добра локација, потрошувачот треба да се стреми кон задоволство. Следејќи го горенаведените знаци, корисникот ќе биде интерактивенвеб-сајт, како и еден со добра пребарувач видливост што е од корист за корисникот и компанијата себе Source .

November 27, 2017