Back to Question Center
0

Semalt Експерт: Како да Outfox Фишинг измама професионалци

1 answers:

Фишинг е хакерски метод кој вклучува заведување на жртвата во кликање на одредена штетна врска. Поради оваа причина, постојат бројни истражувачи и методи за справување со спам кои веб-сајтови препорачуваат. На пример, повеќето луѓе имаат сознанија дека кликањето на копче или линк од површна е-пошта може да доведе до хакер. Колку што е достапна оваа информација, се чини дека хакерите успеваат во нивните напади во иста мерка. На пример, хакерите од Русија добија хакери од Yahoo користејќи е-пораки кои содржат малициозен софтвер. Информативното прекршување на Демократскиот национален комитет е резултат на тројански скрипта присутен во прегледниот панел на сликата. Gmail Phishing scams исто така стануваат вообичаени со секој изминат ден.

Лиза Мичел, Семалт Менаџер за успех на клиентите, изјави дека повеќето фишинг-напади зависат од Malware во прилог или линк. Е-поштата мора да ја убеди жртвата да изврши одредена постапка за повикување кон дејство или да кликне на линк за да дојде до точката на хакирање на системот. Некои од методите што ги користат овие хакери се SQL Injection и Cross Script Scripting. Има многу случаи кога измамата со кредитни картички предизвикува многу луѓе да ги изгубат своите пари. Фишинг, исто така, може да ги изложи информациите на лицата во рацете на хакерите. Некои од заедничките фишинг-напади во овој поглед вклучуваат случаи кога познати личности им даваат пари на луѓе кои се закануваат да ги изложат своите хакирани слики.

Не правете предмети слепо

Размислете пред да кликнете.Вие можете да го избегнете најголемиот дел од нападите на фишинг, избегнувајќи кликнување на повеќето од спам пораките.На пример, некои од овие пораки можат да содржат вируси кои можат да ја загрозат безбедноста на вашиот компјутерски систем Во други случаи, можете да кликнете на линкот и да потврдите дека тој припаѓа на вистинска личност.Како резултат на тоа, ја зголемувате вашата ранливост кон идните напади, како и тековните напади.Некои хакери користат техники како што се ставање копче за отпишување во пораката од нивната е-пошта.Не кликнете на оваа врска.Овој ефект само потврдува на хакерите дека е-мејл адресата е валидна и може да изврши идни напади.

Не преземајте прилози без да ја побарате нивната важност. Некои е-мејл провајдери како Gmail имаат мерка за безбедност за скенирање за тројанци и вируси, кои би можеле да бидат присутни во пораките. Овие пораки можат да ги отворат вратите за хакерски напади. За корисници на Outlook, поставете преглед на сликата да не биде стандардно. Оваа состојба е моменталната конфигурација за полето за е-пошта, но може да биде различна за некои корисници. Прегледите на слики можат да извршат некои вирусни скрипти кои можат да ги пробијат корисничките прелистувачи.

Само легитимни извори

Осигурајте се дека вашите пораки доаѓаат од легитимен извор. Некои од домените што ги измами луѓето веќе се обележани со спам. Како резултат на тоа, избришете ги нивните пораки од спам-папката што е можно побрзо. Понатаму, треба да размислите за барање на можни грешки во граматиката на употреба на логоа со ниска резолуција. Во некои случаи, е-пораките со фишинг не се оригинални и може да претставуваат сериозни несовршености во начинот на кој тие се обидуваат да наликуваат на некои легитимни веб-страници. Исто така е добро да се осигури дека давателот на е-пошта има стабилна резервна процедура Source .

November 28, 2017