Back to Question Center
0

Semalt Експерт: Како да се оцени ефикасноста на оптимизација

1 answers:

Повеќето менаџери за е-трговија се опседнати со рангирање. Тие секогаш бараат во Googleза нешто што укажува дека нивните рангирања се подобруваат. Кога ќе забележат промени во резултатите од пребарувањето, тие претпоставуваат дека нивнитеПерформансот на оптимизација на оптимизација (SEO) е безгрешен - mierki kormoran snowpro. За жал, ова не е секогаш точно.

Френк Abagnale, менаџер за успех на клиентите на Семалт Дигитални услуги, објаснува вистинските фактори кои влијаат на рангирањето и перформансите на вашиот веб-сајт.

Конкурс: Што друго е рангирање?

Денес конкуренцијата ја надминува традиционалната органска тактика на пребарување што ја користиконкуренти. Секој сопственик на е-трговија сака сајт да ги надмине нивните бизнис ривали со цел да се подобри видливоста, да се добие кликвания и да се направипродажба. Сепак, повеќето пребарувања ги поставија елементите во резултатите од пребарувањето кои го одвлекуваат вниманието од конвенционалните органски резултати и притискаатогласи по страната.

Персонализација: Кој е пласман?

Денес, рангирањата се високо приспособени до степен до кој веќе не се безличнаВТА за повеќето пребарувања. Во суштина, ранг-листата на потрошувачот ќе се појави на неговиот iPhone ќе биде различна од рангирањето што го гледате на вашиот таблет иликомпјутер. Како резултат на тоа, никој не може со сигурност да каже "Прв во Google!"

Нормално, рангирањето е прилагодено врз основа на:

  • Локација. Ова е најчестиот фактор што влијае врз персонализацијата на рангирањето.Кога пребарувачите ја одредуваат локацијата на корисникот користејќи сигнал на мобилен или IP адресата на уредот, тие испорачуваат прилагодени резултати од пребарувањето.
  • Употреба на уредот. Рангирањата што се појавуваат на паметни телефони не се исти како оние што се појавуваатна десктоп или таблет. Мобилните уреди обично добиваат врски во апликации. Како резултат на тоа, сајтовите со мобилни искуства ќе бидат повисоки..Акопотрошувачот е во потрага по нешто на iPhone, резултатите ќе бидат многу различни од она што се појавува на резултатите од вашиот компјутер.
  • Барај историја. Секој пат кога ќе влезете во сметката на пребарувачот, пребарувачотдобива пристап до целата историја на пребарување. Совршен пример е кога се најавувате во вашата Gmail сметка на вашиот компјутер, пребарувачот се вчитувавашата сметка на Google и пребарување на Google. Оваа информација се користи за прилагодување на резултатите од пребарувањето што се појавуваат на вашиот уред.
  • Социјално однесување. Користејќи платформи како Твитер и Google+, Google добива целосен пристапна вашето социјално однесување. Ова објаснува зошто некои од содржините од марки или пријатели се прикажани во резултатите од пребарувањето, но не се прикажуваат кога другителуѓето иницираат пребарувања.
  • Демографија. Пребарувачите го ставаат секој корисник во демографска група користејќи ги нивнитеминатото однесување за да испорача високо насочени реклами.

Врз основа на горенаведените фактори, сега разбирате како се резултатите од пребарувањетоприлагодено. Овие фактори даваат преглед за тоа зошто ранг-алатките за извештаи најверојатно ќе ги вратат обеликуваните податоци за потрошувачите дури и кога ќе се рангирааталатките покажуваат дека сте највисоко рангирани за највредните клучни зборови. Изгледите можеби не ги гледаат истите резултати од нивниот крај што значи тоатие најверојатно нема да купат од вас. Ова значи дека ако ранг алатката за известување не може да даде точни податоци за да му помогне на вашиот бизнис да генерира приход, тогаштоа не е сигурна алатка за да се покаже ефикасноста.

Застапеност: Кои клучни зборови да одбереш?

Следење на ВТА значи да изберете множество фрази и клучни зборови, кои би сакале даранг за и заговор на ефикасноста на вашиот сајт во рангирањето за овие зборови. Избраните фрази имаат потенцијал да го променат изгледот навашата изведба.

Поголемиот дел од времето, на компаниите им е лесно да ги користат фразите и клучни зборови, кои веќе сепласман за вклучување на нивниот бренд или зборови со ниска конкуренција. Ова обично го прави да изгледа како да нивните оптимизација перформанси е беспрекорна дури и когатоа не е.

Од друга страна, индивидуалните страници може да се рангираат за илјадници фрази со многу малкупобарувачка. Ова се базира на концептот на многу клучни зборови кои претставуваат 1,5, 15 или 60 пребарувања месечно, кои сите додаваат за да се вози сообраќај во споредба соклучни зборови со висока вредност кои ги следите во вашиот ранг-извештај. Следење на клучни зборови, кои сметате дека се со висока вредност, остава слепо на скриениот потенцијалод долгите пребарувања на опашките.

Темпоралност: Кога се рангираше?

Рангирањето е прилично течност и темпераментна. Како резултат на тоа, можете да пребарувате на вашиот омиленклучни зборови и сфати дека не се рангира прво повеќе. Сепак, може да се добие пријатно изненадување за да го видите рангирањето прво следниот пат кога ќе пребарувате.

November 27, 2017