Back to Question Center
0

Семалт Експерт На Твитер деловни совети за зајакнување на вашата маркетинг кампања

1 answers:

Не би било погрешно да се каже дека Твитер е една од најпопуларните и неверојатни алатки за бизнисмените да го зголемат своето онлајн присуство. Тоа им помага да ги изградат своите веб-страници и да го зголемат ангажманот на нивните корисници во голема мера.

Додека постојат различни совети за деловна активност на Твитер, следните од Френк Абањале, водечки експерт од Semalt , се поврзани со успешен социјален маркетинг и сигурно ќе ви дадат многу придобивки.

Оптимизирајте го вашето бизнис присуство на Твитер

Станува суштинско за сите бизнисмени да ја оптимизираат својата активност на Твитер - monitor storage temperature. Треба да креирате Твитер реклами и да дејствувате како професионалец ако сакате да останете живи за живот преку интернет. Брендирањето значи дека ќе треба да додадете сопствен брендинг на вашиот Твитер профил. Со текот на времето, тој стана важен аспект, а опстанокот на бизнисот зависи од тоа колку вашиот бренд е претставен на интернет. Целиот процес почнува со соодветна био. Да, ќе треба да напишете добра био со 160 карактери на вашиот профил на Твитер ако сте сериозни во врска со работењето и водење на вашиот бизнис на интернет.

Изградба на вашата содржина стратегија

Нејзините задолжителни да се земе време и да се создаде Твитер содржина планови. Можете да го поставите вашиот бизнис ако се грижите за насоките на социјалните медиуми и дозволете вашата содржина да биде покреативна и привлечна..Сето ова ќе биде можно само кога сте ја изградиле вашата стратегија за содржина. Треба да креирате кориснички-ориентирана содржина и онаа што зборува за вашиот бизнис на подобар начин. Изберете трендовски теми и ориентирани кон индустријата клучни зборови, за да привлечете голем број луѓе. Плус, треба да се фокусирате на доставување вредност до вашата публика. Тоа е задолжително за сите корисници на Твитер и оние кои прават бизнис.

Употреба на хаштагови

Мора да користите hashtags за да го проширите обемот на вашата содржина. Речиси сите корисници на Твитер користат хаштагови за да се поврзат со релевантните луѓе и да комуницираат со многу аутсајдери. Мора да ги изберете hashtags врз основа на вашата публика и природата на веб страната. Колку повеќе хаштаги внесете, толку подобро ќе бидат резултатите на Твитер.

Расте и вклучете ги следбениците

Маркетинг на социјалните мрежи се смета за успешен само кога сте ги зголемиле и ангажирале вашите следбеници месеци по месеци. Осигурајте се дека вашите фанови на Твитер не се досадуваат или уморни, бидејќи тие веднаш можат да ве откријат. Треба да ги поттикнете другите да комуницираат со вас и да ги вклучат сите во секојдневни разговори секој ден. Тоа на крајот ќе го зголеми вашиот број на Твитер следбеници и вашиот бизнис многу изложеност.

Мерење на резултатите и усовршување на вашите напори

Последно, но не и најмалку важно, треба да ги измерите вашите резултати и да ги насочите напорите еднаш во една недела. За ова, можете да ги користите Твитер алатките како Trtrland, Twitalyzer и TweetReach. Сите овие алатки го олеснуваат мерењето на вашите твитер-маркетиншки напори. Врз основа на резултатите, можете да креирате извештаи и да ги идентификувате кои стратегии биле добри за изложеноста на вашиот бизнис. Да ги направите овие стратегии дел од вашиот бизнис и да се ослободите од оние кои го дале вашиот бизнис без придобивки.

November 29, 2017