Back to Question Center
0

Семалт експерт од Исламабад: начини за препознавање на реферерот за духови на Дародар во Google Анализа

1 answers:

За многу сопственици на вебсајт, упатувањето спам е значаен проблем кој влијае на ефикасноста на маркетинг кампањата. Кога поседувате веб-страница, може да забележите сообраќај што доаѓа од заеднички домени или други нови. За newbie, може да се појави грешка во лажниот сообраќај во Google за легитимен сообраќај. Сепак, спам за упатување доаѓа од веб-страниците на духови, како што се Дародар-духовниот реферер. Духот сообраќај доаѓа од измама веб-сајтови чија примарна цел е да се зголеми сообраќајот на нивните сајтови и да се направи партнер продажбата.

Овој член, пропишан од Сохаил Садиќ, врвен експерт од Semalt , може да ви ги научи механизмите за упатување на спам и како да го откриете во Google Analytics.

Спам за упатување може да се случи на два различни начини:

1.Traffic доаѓа од спам веб роботите.

Постојат бројни веб-сајтови кои користат веб-страници за различни причини. Легитимните веб-страници имаат свој уникатен идентитет, со што целиот процес функционира како успех. Роботите на веб-страници доаѓаат на вашата веб-страница, вклучувајќи ги и копчињата за акција за да се постигне целта жртва кликнете на линкот. Во повеќето случаи, овие спам референции доаѓаат на страницата како пренасочување на фармацевтска компанија или онлајн продавница. Во други случаи, спам-пораки како што се дародар-дух реферер може да потекнуваат од порнографски веб-страници. Нивната примарна цел е да добиете провизија за секое купување што ќе го направите. Darodar тврди дека е легитимна веб-страница која нуди олово генерација методи. Тие не се валидна веб-страница за оптимизација. Тие го користат својот пребарувач за да испратат тони сообраќај до страната на Google Analytics, правејќи лажен сообраќај..

2. Духовен референтен сообраќај.

За спам од дух, нема веб посети на вашата веб-страница. Наместо тоа, спамер испраќа милиони страници на вашата страница на Google Analytics. Слично на тоа, може да забележите сообраќај на вашата сметка на ГС, но не успеете да одразувате на таблата на вашиот веб-сајт. Најверојатно, овој вид на сообраќај може да доаѓа од домени како што се Дародар-духовни реферер.

Како да препознаете посети на спам за спам во Google Analytics

За лица кои работат на е-трговија веб-сајтови, од суштинско значење е да се разликува лажен сообраќај од она што не е легитимно. Овие веб посети може да направат податоците на вашиот сајт неточни, со што ќе се намали прецизноста на вашите маркетинг методи. Лажен сообраќај се случува по предвидливи шеми. На пример, референтниот сообраќај има стапка на отскокнување од 0% или 100%. Во просек траењето на траењето на сесијата секогаш е 0 секунда. Нема нови сесии доаѓаат од истите веб посети. Друг значаен начин за откривање на тоа е целни страници . Поголемиот дел од веб-програмерите што прават несакани непријатели користат значителни лебдечки копчиња за да осигураат дека нивните ботови го наоѓаат местото за кликање.

Во други случаи, филтрите за спам присутни во Google Analytics може да детектираат спам за упатување. Од суштинско значење е да се користат напредни филтри за спам за да се контролираат ваквите веб посети, како и сообраќајот од домени како Darodar Ghost referrer.

Заклучок

Спам за упатување може да ги искривува податоците од вашиот веб-сајт, дезориентирајќи ги напорите за дигитален маркетинг . Од суштинско значење е да се користат безбедни е-мејл платформи за да се спречи спам за упатување. На пример, Дародар духот реферер може да генерира сообраќајни податоци на вашата веб-страница, кои не можат да ги рефлектираат вашите веб посети Source .

November 29, 2017