Back to Question Center
0

Semalt експерт - Совети за тоа како да се запре Google од индексирање на вашиот WordPress веб-страница

1 answers:

Блокирање пребарувачите од индексирање на вашиот веб-сајт привремено, додека не сте на минатото фаза на развој е од најголема важност кога станува збор за онлајн маркетинг. Како сопственик на веб-страница, вашата примарна цел е да го добиете Google индексот на вашата веб-страница и да ги рангирате високо во алгоритмите што е можно порано.

По инсталирањето на вашиот WordPress, запирање на Google од индексирање на вашиот сајт е првото нешто што треба да направите. Раната фаза на развивање на вашата веб-страница може да биде неуредна и да ги уништи вашите идните напори за работа како маркетинг консултант. Првото нешто што ги погодува повеќето од умови на веб-администраторите по започнувањето на процесот на развивање на веб-страниците е возење на сообраќај и поканување ботови и роботи за индексирање на нивните сајтови.

Како ги блокирате пребарувачите и го спречувате Google да индексира вашиот сајт? Ова е прашање кое удира во главите на многу веб-администратори.

Игор Гаманенко, врвен експерт од Семалт , овде дава неколку совети и совети за тоа како да ги запрете пребарувачите и Гугл од привремено индексирање на вашиот сајт, за да го отворите развојот на вашиот веб-сајт.

Користење на лозинка за заштита на вашиот сајт преку cPanel

Важноста на заштитата на вашиот нов веб-сајт со лозинка и запирање на Google од индексирање може да се нагласи доволно добро. Вие не сакате пребарувачите да ја уништат вашата веб-страница во развојната фаза. Како сопственик на веб-страница, можете лесно да ги заштитите вашите регистарски датотеки од вашата контролна табла cPanel. Веб-роботите како што е Google не успеваат да индексираат и пристапуваат до регистарските датотеки заштитени со лозинка. Да ја заштити лозинката својата датотека;

a) Започнете ја вашата cPanel сметка и изберете "Директориуми за заштита на лозинки"

б) Отворете "Домашен директориум" на вашите сметки и кликнете 'Оди.."

в) Изберете ја локацијата каде што е инсталиран WordPress

г) Изберете преку "Лозинка заштита на овој директориум" и внесете име на директориумот што треба да биде заштитен во наредното поле. Кликнете на копчето "Зачувај"

д) Откако ќе примите код за успех, вратете се на контролната табла и креирајте ново корисничко име и лозинка. Кликнете на 'измени авторизиран корисник / додај', за да привремено застанете на Google да индексира вашиот сајт

Користење на датотека Robots.txt за блокирање на пребарувачите

За да блокирате други пребарувачи и Гугл од индексирање на вашата веб-страница, рачно генерирајте ја и испратите вашата генерирана датотека robots.txt во директориумот на вашиот сајт и наведете пребарувачите и Google да не индексира вашиот веб-сајт.

Другата алтернатива е да се користи вградената карактеристика на вашиот инсталиран WordPress за да им се укаже на пребарувачите за да не индексираат вашиот веб-сајт. За да го извршите ова;

а) Отворете ја контролната табла на WordPress и кликнете на 'Settings', потоа изберете 'Reading'.

б) Изберете на "обесхрабри пребарувачите од индексирање на оваа веб-страница" и кликнете на "Зачувај промени" за да ги блокираме сите пребарувачи од привремено индексирање на вашиот веб-сајт.

Лозинка-заштита на вашиот веб-сајт со помош на додаток на WordPress

Како вебмастерот, можете да користите додаток на WordPress за да го спречите Гугл да индексира вашиот сајт. Сепак, препорачливо е да користите ажуриран приклучок за да постигнете ефективни резултати. Активирајте го приклучокот и кликнете на 'Settings'. Започнете го приклучокот и поставете ја вашата нова лозинка. Кликнете на копчето "Зачувај промени" за блокирање на пребарувачите од индексирање на вашиот сајт.

Одржување на вашиот сајт евиденција и статистика безбедно е од најголема важност кога станува збор за дигитален маркетинг . Блокирањето на пребарувачот на Google од индексирање и индексирање на вашата веб-страница ви дава доволно време да го развиете и да постигнете чисти податоци во реално време Source . Користете ги погоре наведените совети за да спречите привремено индексирање на вашиот сајт и други пребарувачи

November 29, 2017