Back to Question Center
0

Семалт Експерт упатува на што да прави кога сообраќајот на веб-страницата е на дното

1 answers:

Тоа е како кошмар кога ќе видите дека вашата оптимизација за ефикасноста е на црната листа од страна на Google или други пребарувачи , и не постои начин да се ослободи од ова прашање. Со цел да се добие органски сообраќај за вашиот сајт, треба да играте со клучни зборови, да објавувате квалитетни статии и да идентификувате каков тип на стратегии за оптимизација на пребарувачот се потребни за вашиот веб-сајт.

Треба да се потсетите на следните работи што ги наведе Џејсон Адлер, водечки експерт од Семалт , за решавање на многу од вашите прашања поврзани со SEO.

Проблем на орган: Проверете ги алатките за веб-администратори

Прво и најважно е да проверите алатки на вебмастерот и да ги пронајдете техничките совети таму. Останете ажурирани со најновите алатки и добијте неколку за да ги исклучите проблемите што може да предизвикаат моментален пад на перформансите на вашиот сајт - first stop auto care.

Бинг и Google им обезбедуваат на своите корисници многу алатки. Можете да останете ажурирани со нив и да избегнете казни на веб-страниците. Ако ги имате сите потребни алатки за веб-администратори, постојат шанси дека вашиот веб-сајт ќе добие добар ранг во резултатите од пребарувањето. Ако не сте регистрирале и потврдија вашиот веб-сајт со овие алатки, веројатно ќе се поздрави проблемот во наредните денови.

Релевантно прашање: Проверете Анализа

Ако сите ваши алатки за веб-администратори изгледаат добро, мора да отидете во пребарувачките пребарувања на Google за да ги потврдите извештаите на Google за вашиот органски сообраќај за пребарување. Бидете сигурни дека тој одговара на стандардите на пребарувачот. Во спротивно, веројатно вашата страница е засегната. Ако извештаите се различни, ќе има проблем што треба да се реши што е можно порано.

Секогаш треба да обрнете внимание на ефикасноста на вашиот сајт и не дозволувајте да се намали по секоја цена. Откако ќе ги решите сите технички проблеми, следниот чекор е да ги анализирате промените на вашиот сајт и да ги зачувате. Промените на вашите статии треба да бидат засегнати што е можно порано. Преземајте извештаи од Google Analytics на дневна основа и споредете ги едни со други за да набљудувате какви промени можеби ќе ви бидат потребни на вашата страна.

Алгоритамски прашања

За решавање на алгоритамски прашања, треба да ги проверите вашите клучни зборови и фрази. Треба внимателно да набљудувате дали добиваат квалитетен сообраќај на вашиот сајт или не, и сето ова може да се провери во Google Analytics со голема леснотија.

Следниот чекор е да се провери алатката Пингвин и да се регистрирате овде. Треба да креирате сметка на Google и да ја прикачите вашата аналитика за да добивате главни ажурирања на Google за алгоритми на редовна основа. Оваа алатка ќе ви каже дали ефикасноста на вашиот сајт се намалува и што може да биде можната причина за тоа. Ако има проблем со вашиот сајт и неговиот алгоритам, алатката Penguin ќе ве ажурира. Google може да открие и црната листа на вашиот сајт ако не го решите проблемот што е можно порано. Секогаш треба да ги испитате вашите SEO практики и да ги одберете оние што може да се покажат како одлични за вашата веб-страница. Поправете статии со низок квалитет и внесете соодветни клучни зборови во нив за подобра рангови на пребарувачот.

November 29, 2017