Back to Question Center
0

Semalt експерт за инфекција, шпионски и малициозен софтвер за безбедност Водич

1 answers:

Malware (термин за злонамерна програма) е апликација наменета за навлегување или оштетување на компјутер во отсуство на ваша согласност. Malware вклучува црви, компјутер инфекции, тројански пастуви, шпионски софтвер, scareware и тоа е само врвот на ледениот брег. Може да биде достапна на веб-страници и пораки или да се покријат во документи за превземање.

Идеален пристап кон апстиненција од загадување е да се кандидира пристојна непријателска програма за заштита од инфекција, да прават наизменични резултати за шпионски софтвер, да се воздржат од прислушување на сомнителни врски со е-пошта или сајтови. Бидете како што може, един уметници се незгодни: сега и тогаш малициозен софтвер е лукаво маскиран како е-пошта од придружник или корисна локација. Навистина, дури и најмногу внимателни на веб-корисниците најверојатно ќе добијат вируси порано или подоцна.

На шансите што ги правите, постојат многу бесплатни програми за интервенција кои се достапни за да можете да ја евакуирате. Игор Гаманенко, менаџер за успех на клиентите на Семалт , набројува неколку под

Scareware:

Вие пребарувате и се појавува неверојатен екран со вистински изглед и ве известува дека има проблем на вашиот компјутер, на пример, 'Вашиот компјутер може да биде загаден со штетни шпионски апликации. Потребна е брза протерување. За да проверите, кликнете "Да". Не знаете дали е вистински или не, па кој приод го прифаќате? Бидете претпазливи, ова може да биде страшно предупредување.

Spyware:

Ги надгледува екраните и ги собира податоците за вас, вашиот компјутер, како и вашите перфорации без ваша согласност - во најголем дел, да промовираат цели. Исто така, може да се акумулира податоци од ракописот на вашата адреса, па дури и вашите клучни зборови.

Инфекција:

Malware апликации кои можат да се реплицираат себеси и да ги замаскираат различните компјутери

БЕСПЛАТНА ПРОГРАМА ЗА АНТИВИРУС

Придружните програми работат постојано надвор од очите, заштитен вашиот компјутер од контаминација.

Avast

Бескорисно антивирусна програма доминираше со шпионски софтвер, непријателски на rootkit и солидна самозаштита.

AVG FREE

против инфекција инфекција од Grisoft дека природно штит компјутери од инфекции со давање на лесен инфективна база на податоци информира и безбедност.

Microsoft Essentials за безбедност

Таа обезбедува постојана безбедност на вашиот компјутер, кој штити од инфекции, шпионски софтвер и различни злонамерни апликации.

Sandboxie

На безбеден сегмент направете безбеден сегмент за посигурна мрежа за користење со оваа бесплатна апликација. Ова е извонреден инструмент за понатамошно развиените клиенти.

Разновидна безбедност

За почеток, осигурајте се да ја претставите најновата програма која ја освежува вашата работна рамка. Овие често инкорпорираат ажурирања за безбедност и уверување за да помогнат да се обезбеди вашиот gadget. Официјално контаминирани? Поправи го.

БЕСПЛАТНИ БЕСПЛАТНИ СПИВУРА / Ерадикации

Придружната апликација ја испитува вашата рамка за малициозен софтвер, уништувајќи ги сите загадувања што може да ги открие.

SUPERAntiSpyware

Бескорисно искоренувач на малициозен софтвер, кој исто така презема истрел на rootkits, црви, шпионски софтвер, паразити и adware.

Malwarebytes

Исклучително почитуван и успешен софтвер кој ги препознава и елиминира scareware и малициозниот софтвер од вашиот компјутер Source .

November 28, 2017