Back to Question Center
0

Semalt експерт за важноста на локалните оптимизација

1 answers:

Секој бизнис може да го користи локалниот оптимизација за нејзина корист. Локалното оптимизација продолжува да расте уште од лансирањето на "Гулаб", базирано на навивач, од Гугл во 2014 година. Како резултат на тоа, претприемачите почнаа да бараат локална оптимизација како стратегија за нивниот бизнис и покрај тоа што никогаш не ја сметаа за локална тангента за нивната Влезна маркетинг кампања. Оние кои ја искористиле оваа стратегија претходно, видеа дека ажурирањето е можност за понатамошно зголемување на нивните напори.

Одлуката за преземање на локалните оптимизација е разбирлива бидејќи продолжува да расте во важност - safe grain temperature cables.

Сепак, тоа не завршува овде, бидејќи локалните оптимизација треба да продолжат да станат посилни, а Мајкл Браун, еден од водечките експерти од Семалт , објаснува зошто:

Google ги сака локалните бизниси

Има помал фаворизирање на помалите и агилни компании од пребарувачите на Google. Во минатото, компанијата имала некои рангирачки предрасуди, кои произлегуваат од историјата на брендот или нејзиниот авторитет. Сепак, Google е исто така заинтересиран да им даде на луѓето она што го сакаат, поради што тие покажуваат некои од помалите и попопуларни брендови.

Друга причина зошто тие ќе го направат тоа е да им се овозможи на сопствениците на мали претпријатија со ограничени ресурси, да разбијат повеќе места. Постојат некои бесплатни алатки кои ги нуди Гугл, како што се Webmaster и Analytics, со намера да им помогне да ја зголемат нивната онлајн видливост.

Повеќе индивидуализирани резултати

Google сака да ги подобри своите кориснички искуства со персонализирање на своите услуги. Може да има тековно ограничување на предиктивните и прилагодените филтри за пребарување, но нејзиниот пребарувачите имаат способност да генерираат резултати од пребарување, кои се уникатни за лицето што го пишува барањето. Историјата на пребарувањето и географската локација играат значајна улога при враќањето резултати во Google. Луѓето продолжуваат да станат пософистицирани, односно зошто Google има намера да испорача повеќе индивидуализирани резултати, што покажува дека локалната оптимизација само ќе продолжи да расте.

Подемот на мобилни и погодни за носене

Луѓето користат мобилни уреди за пребарување на интернет и почесто. Бројот продолжува да расте на годишно ниво, а со дигиталните компании што развиваат повеќе погодни за носене, бројот на пребарувања е поставено да се зголемува експоненцијално. Резултатот ќе биде дека пребарувањата базирани на близината ќе станат порелевантни со локалните пребарувања користејќи хипер-специфични локации. Овие уреди што можат да се носат ќе ги вратат резултатите кои се попрецизни за локацијата на корисникот.

Зголемување на конкуренцијата

Секоја година се создаваат милиони нови сајтови. Влијанието што го има врз постојните бизниси е тоа што ја зголемува конкуренцијата. Затоа, некои од веб-сајтовите што доживеале висок ранг на резултатите од пребарувањето може значително да паднат. Компаниите кои сакаат да ги спасат своите активности можеби ќе сакаат да навлезат во помалите пазарни ниши за да ја постигнат релевантната видливост што сакаат. Локален SEO маркетинг е начин да се оди кога конкуренцијата почнува да го попречува успехот во активностите на фирмата

Започнете со локална кампања за оптимизација

  • Локална корекција на цитати. Бидете сигурни дека ги содржи сите суштински информации за да се спречи конфликт од два извори.
  • Локална содржина и градење на односи. Оптимизирајте ги сите врски и објавувате содржини што се релевантни за целната популација.
  • Локални прегледи и управување. Убедете ги клиентите да објавуваат позитивни критики на страницата.

Откако ова ќе заврши, треба да се направат аранжмани за да се има конзистентна и постојана стратегија, заедно со систем за следење за да се види дали напорите се исплаќаат.

November 29, 2017