Back to Question Center
0

Семалт Експерт знае како да го изгради вашиот бренд со локално рекламирање

1 answers:

Ако сте слични на повеќето претприемачи, изгледите за намалување време за рекламирање, особено кога немате многу финансиски план за работа, може да бидат надмоќни. Биди како што е можно, има нови вести. Локално промовирање е рекламирање на независни бизниси кои можат да направат добро дури и без значителни инвестиции.

Игор Гаманенко, водечки експерт од Семалт Дигитални услуги, дели 5 најважни пристапи за разгледување:

1 - restaurant tables and chairs cost. Се соочите со вашите стравови за мрежно вмрежување

Кога сте одбрале каде што треба да ја вложите својата енергија (и веројатно малку од вашето промовирање на готовина), можете да роботизирате голем дел од напорите за онлајн вмрежување со инструменти како што се Cradle. Ова значи дека не треба да го прекинете она што го правите секој пат кога ви треба нешто преку веб-базирани мрежни медиуми.

2. Треба вашите потенцијални клиенти да уживаат во локалните? Треба, исто така.

Партиципацијата во вашата група онлајн е неверојатен пристап за проширување на референци и да се соберат вашата озлогласеност за веб-роботите. Тоа е дополнителен извонреден пристап за да ја добиете пораката за вашиот бизнис во сите точни точки. 8)

3. Онлајн / напредно локално промовирање

За силно онлајн присуство кое ќе привлече SEO пребарувачи и потенцијални клиенти кои ги користат, треба да развиете ист број на позитивни (и точни!) Цитати. Референците се заедно со овие линии неверојатен пристап да се покаже вашиот бизнис е дел од локалната заедница. Референциите го прават вашиот бизнис видлив и сигурен за пребарувачите .

4. Цел подобро

Ако знаете вашата лажат, вашиот насочени маркетинг ќе биде поефикасна од обидот да се оди по скапи клучни зборови или покривање на барем еден канал со сумирани содржини. Колку подобро ги познавате вашите клиенти, толку повеќе можете да се концентрирате на она што се нарекува "долга опашка клучни зборови" во вашата платена реклама.

5. Управување со вашиот бренд на интернет

Започнете со "Мојот бизнис на Google" и осигурајте се дека сите основни податоци за името на бизнисот, адресата и телефонскиот број се во право. Ова е основно за рангирање на локално пребарување. Доверливи референци градат доверба со пребарувачите. Во случај да имате конфликтни имиња, локации или телефонски броеви во различни места на интернет, алатките за пребарување на интернет може да мислат дека тие се однесуваат на различни организации.

November 29, 2017