Back to Question Center
0

Semalt Expert: Како да се отстрани Darodar Од Google Analytics

1 answers:

Google Analytics известува дека голем број веб-сајтови се не-вистински и несигурни. Еден од нив е Darodar.com; неодамнешните извештаи откриваат дека не испраќа вистински посетители на веб-страниците на своите клиенти. Тоа значи дека истражувачката програма за клучни зборови нема никаква врска со автентичноста, бидејќи тоа е робот кој погрешно ги смета вашите статистики - web design companies beirut.

Ако ги проверите поставувањата на вашата Google анализи во целиот дел за упатување, ќе забележите дека упатувањето на Darodar.com е таму за да го оштети вашиот сајт и извештајот на Google Analytics. Во сите извештаи, Darodar покажува нов посетител кој доаѓа од новата IP, а стапката на отскокнување е сто проценти, што претставува голема загриженост за веб-администраторите. Вие исто така ќе забележите дека Google има црната листа на Darodar и сите услуги поврзани со него. Значи, заклучокот е услуги како оваа никогаш не треба да се користат при спроведувањето на вашата веб-страница.

Макс Бел, Селталт Менаџер за успех на купувачи, наведува дека е точно дека Дародар ги испраќа своите клиенти само неколку посетители месечно, и сите се од нив..Повеќето од посетителите се лажни; сепак, можете да го пресметате вкупниот број на единствени прегледи во ваше име и да не зависат од извештаите на Darodar. Исто така, важно е да не се потпирате на своите посети, бидејќи сите се нереални. Ако сте користеле услуги за блогирање како што се Blogger и WordPress, тогаш лесно е да го блокирате Darodar. За ова, треба да го запрете вашиот сервер од добивање на сообраќај од него и други слични веб-страници.

Отстранувањето на Дародар не може да биде едноставно

Вистина е дека отстранувањето на Дародар не е толку лесно. Ќе треба да се грижиш за многу работи. Првиот чекор е да се најавите во вашата сметка на Google Analytics и да го проверите делот за админ во горниот десен агол. Следниот чекор е да креирате филтри или да ги лоцирате филтрите кои се веќе присутни во десниот агол. Ако не сте ги создале филтрите, треба да ги креирате и да добиете целосен пристап до административниот дел. Третиот чекор е да кликнете на нова опција за филтер и да дозволите да креирате сопствени филтри во податоците на Google Анализа. На почетокот, сето ова ќе потрае некое време, но откако ќе се воспоставиш и ќе создадеш голем број на филтри, ќе ти биде лесно да добиеш уникатни посети на својата веб-страница. Можете да промените било кое поле врз основа на она што веќе сте го направиле. Единствената цел е да се оневозможи Darodar и неговите ставови кои може да се навлезат во делот на моделот на филтерот. Овде ќе треба да го блокирате и кликнете на опцијата за зачувување за да ги зачувате сите поставувања зачувани. На вашите филтри ќе биде потребно извесно време да се оди во живо. Не треба да заборавите дека сите овие чекори се важни. Ако добивате лажен сообраќај и не знаете ништо за вашата статистика, тогаш треба да ја блокирате вашата сопствена IP адреса, откако ќе креирате некои филтри. Сето ова ќе осигури дека вашата веб-страница добива вистински и вистински човечки посети, дури и кога тие се само неколку броеви. За повеќе надградби, мора да продолжите да ја проверувате нашата веб-страница и да ги прочитате нашите најнови статии.

November 28, 2017