Back to Question Center
0

Semalt Expert: Најдобрите филтри за Google Analytics

1 answers:

Повеќето бизнисмени толку малку знаат за веб-аналитиката и важноста на Google Analytics. Тие повремено се пријавуваат на сметките на AdSense и никогаш не обрнуваат внимание на она што се случува во нивните контролни табла. Само неколку луѓе ја знаат важноста на Google Analytics и трикови поврзани со него - bolivia trip itinerary.

Џејсон Адлер, менаџер за успех на клиентите на Semalt , појаснува дека филтрите се од голема помош бидејќи помагаат во управувањето со видот на податоците што ги добиваат нашите веб-страници. Во случај, ќе видите некои недостатоци во вашите извештаи на Google Analytics, време е да создадете некои филтри за да ја осигурате заштитата на вашиот веб-сајт. Филтрите ги елиминираат сите остатоци и нечистотија се додека не се обезбедат само она што е легитимно, автентично и сигурно. Нефилтрираните и необработените податоци не можат да ви ги обезбедат посакуваните резултати. Тоа, исто така, нема да каже ништо за тоа што е ефикасноста на вашата веб-страница и како да ја подобриме. За да ги поставите вашите филтри, треба да отидете во вашата Google Анализа и кликнете на делот за сметката каде што се присутни филтрите или каде што сакате да ги креирате. Никогаш не треба да го гледате извештајот без да креирате соодветни филтри бидејќи може да ги намали ефикасноста на вашата веб-страница. Треба да додадете што е можно повеќе филтри за да ги подобрите вкупните перформанси на вашиот сајт..

Со исклучок на внатрешниот сообраќај

Секогаш треба да обрнете внимание на исклучување на внатрешниот сообраќај и непознати извори на вашиот сајт. Ако видите дека ефикасноста на вашиот сајт не е како што се очекуваше, ова е време кога треба да креирате филтри и да ги активирате веднаш. Треба да ги примените филтрите и да ги исклучите непознатите IP-адреси од вашата листа за да ги добиете посакуваните резултати. Пред сè, треба да го внесете името на вашиот филтер и да кликнете на копчето за исклучување на внатрешниот филтер. Во старата верзија на Google Analytics, не можевте да креирате филтри и не може да ги исклучите IP-адресите од листата. Но сега е можно да се извршат двата задачи на подобар начин.

URL за сили Извештаи на мали букви

Друга работа што треба да ја запомните е тоа што ги принудувате URL-тоните до мали букви. Еден од најголемите и најразвиени проблеми со Google Analytics е тоа што покажува различни типови на извештаи и за големи и мали букви. Сепак, можно е да се ослободите од овој проблем со присилување на URL-от извештаи само до мали букви. Со тоа можете да се осигурате дека здравјето на вашето место и неговата автентичност се одржуваат во текот на целиот месец.

Целосна URL адреса

Ако сте во градењето на некои врски, треба да барате референтни веб-страници во Google Analytics. Тука е можно да најдете релевантни податоци кои ќе ги покажат URL-то на вашиот домен и поддомен. Секогаш треба да имате на ум дека вашиот код за следење е правилно инсталиран во Google анализи. Без овој код, можеби нема да можете да ги фатите фрагрите и да ги ставите на вашата веб-страница.

November 28, 2017