Back to Question Center
0

Semalt Expert обезбедува On-Site оптимизација Почетен курс

1 answers:

Сопствениците на бизниси треба да знаат дека оптимизирањето на нивната веб-страница за пребарувачите изнесува 25% од сите фактори за рангирање на оптимизација. Следната статија е поедноставен и комплетен туториал за оптимизација на самото место. Тоа ќе ни се најде на некој кој е ново во оптимизација, или некој кој сака да го направи најдоброто од нивната оптимизација на сајтови - toronto vps hosting.

Овој водич, обезбеден од Мајкл Браун, Менаџер за успех на клиентите на Севалт , се состои од следниве прашања:

Наслов Тагови

Еден од најстарите атрибути на веб-страница е насловот таг. Тоа помага да се поедностави изгледот на сајтот. Оттогаш луѓето развиени сајтови, наслов тагови се покажа како многу корисен. Така служи како еден од најважните фактори кога станува збор за оптимизација.

Густина на клучни зборови

За секој оптимизација да се кандидира, мора да има докази за употреба на клучен збор. Клучни зборови се камен-темелник на целата оптимизација кампања . Секоја оптимизација која не вклучува клучни зборови во својата структура нема цврста основа и нема да го подобри статусот на бизнисот на интернет. Еден од начините на кои луѓето можат да научат како да ја искористат оптимизацијата на веб-страницата е да разберат што е густината на клучни зборови и за што се работи.

Појавата на клучен збор, фреквенцијата, близината

Клучни зборови вклучуваат многу тактики кога станува збор за оптимизација. Постојат и други фактори кои клучни зборови влијаат за време на оптимизација на терен..Треба да се разбере важноста, фреквенцијата и близината. Со сите овие концепти во перспектива, сопственикот на веб страната може да ги искористи моќта и поставувањето клучни зборови во содржината што ја објавуваат.

Излезни линкови

Еден од начините на кои содржината на сајтот може да добие многу сообраќај е да има надворешни извори кои врската назад кон страницата. Овие се нарекуваат излезни врски. Сопственикот на веб-страница може да добие линкови од познати и непознати извори. Интернетот е полн со врски и секој пат кога ќе кликне на врската, постои голема веројатност дека се пренесува на друга страница. Во оптимизација, еден начин да се разбере како да се направи чекор напред во SEO оптимизација е да знаете како да се здобијат и да управуваат со излезни врски. Друго клучно прашање што треба да се забележи е употребата на скриените клучни зборови во дадените врски.

Слика оптимизација

Со знаење на излезни врски, друга работа за да дознаете е употребата на сликата оптимизација. Тоа би можело да му помогне на сопственикот многу бидејќи сликите комуницираат многу комплексни информации на начин што може да се разбере лицето ново во оптимизација. Туторијалот вклучува водич за тоа како сопствениците на веб-страниците можат да го оптимизираат своето место за слики. Сликите помагаат со оптимизација кога имаат Alt текст вклучен во нивниот опис. Исто така, може да се оптимизира насловот на сликата за да се вклучат клучни зборови. Во упатството се објаснува дали промената на името на датотеката влијае на SEO.

Мапа на сајтот

Sitemaps помогне со индексирање на структурата на веб-страницата. Преку овој начин, пребарувачите и клиентите им е полесно да се движат низ веб-страницата. Мапа на сајтот е еден начин да се оптимизира оптимизација за структура за подобрување на кориснички искуства, како и на пребарувачот алгоритми.

Ударни писма

Илустрациите на URL се однесуваат на точната адреса на веб-страницата која моментално ја пребарувате. Тие ја претставуваат локацијата на предметните веб-страници. Кога еден ќе го напише URL-то во полето за адреса, сликите на URL-то ќе одредат како корисникот пристапува кон веб-страницата. Тоа е една од најважните работи што треба да се направат за оптимизација на локацијата.

Внатрешно поврзување

Внатрешно поврзување е за да бидете сигурни дека сите страници на страницата се поврзани заедно. Тоа е повеќе од само навигација и препорака.

November 29, 2017