Back to Question Center
0

Семалт ги претстави SMM советите за мали бизниси

1 answers:

Не е лесно да се најде вистинскиот вид на маркетинг канал кој би можел да ги понуди посакуваните резултати и извонредните ресурси. Овие денови, се повеќе и повеќе бизниси се привлекуваат кон маркетинг и социјални медиуми стратегии за да се зголеми продажбата на нивните производи и да се добие многу ставови на нивните веб страни. Тоа е мора да се запамети дека треба да го зголеми бројот на пријатели на Фејсбук, Твитер и Instagram за да се создаде свест меѓу другите за вашиот бренд.

Овде Frank Frank Abagnale, Менаџер за успех на клиентите на Semalt , зборуваше за неколку совети за маркетинг на социјалните мрежи за малите бизниси.

Користете реклами и маркетинг на социјалните медиуми за да ги продавате вашите услуги и производи

Пред да пробате нешто друго, можете да користите реклами на социјални медиуми и маркетинг за да додадете вредност на свеста на вашиот бренд и да ја зголемите продажбата на вашите производи. Дозволете ми да ви кажам дека ова нема да биде лесно и ќе треба да обрнете внимание на многу работи. Фејсбук, на пример, е место каде што можете да се придружите на различни заедници и да продавате производи онлајн. Твитер реклами и Инстаграм маркетинг се исто така добри кога станува збор за продажба нешто на интернет.

Големите мрежи можат да помогнат во подобрување на односите со клиентите

Во овие денови, се повеќе и повеќе луѓе привлекуваат внимание на Твитер. Повеќе од седумдесет проценти од луѓето во светот купуваат преку интернет од мали бизниси, па ова е златна можност за вас. други на Фејсбук и обележувајте луѓе на Твитер.Не постои причина да не ги добиете посакуваните резултати.Тоа е бавен процес, но резултатите се над очекувањата, па мора да одите со таа опција.

Социјалните медиуми маркетинг може да го зголеми вашиот дофат

Не би било погрешно да се каже дека рекламите на Твитер и Фејсбук се добар начин за зголемување на вашиот дофат. Тоа е задолжително да го промовирате вашиот бренд на овие две главни мрежи и да привлечете повеќе и повеќе луѓе кон вашите производи и услуги. Една од клучните предности на маркетингот на социјалните медиуми е тоа што е лесен и достапен начин за целните потенцијални клиенти низ целиот свет. Добро е за двата големи, мали бизниси и им дава можност на рекламни да ги продаваат своите услуги и производи во рок од неколку дена.

Бизнис-страници на LinkedIn ја прошират вашата професионална мрежа

Точно е дека бизнис страниците на LinkedIn имаат потенцијал за проширување на вашата професионална мрежа. Таа е една од најпознатите и најзначајните веб-сајтови на социјалните медиуми, каде што бизнисмените ги исполнуваат кандидатите, а голем дел од луѓето можат да ги испратат посакуваните работни места без никаков проблем. Креирање и одржување на професионалните страници на LinkedIn ќе потрае неколку секунди, но откако ќе го направите тоа, може да бидете сигурни дека ќе добиете многу луѓе кои можат да покажат интерес за вашите брендови, производи и услуги.

Фејсбук страници помагаат да се подобри корисничката поддршка на вашиот бизнис

Ако имате страница на Фејсбук, мора да добиете многу слични на него. Тоа е затоа што тоа е лесно и еден од најефикасните начини за растење на вашиот бизнис и зголемување на бројот на продажби. Лесно е да се креираат страници на социјалните медиуми, и секојдневно треба да управувате со нив Source .

November 29, 2017